De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het zogeheten Didam-arrest gewezen. Dit arrest bepaalt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes en verhuur van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere (potentiële) gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een (koop)overeenkomst te sluiten.

Actuele verkopen/verhuren van kavels voor woningen of bedrijven worden aangeboden via de officiële website bouwenintwenterand.nl. Hiermee is het algemeen bekend welke kavels de gemeente voornemens heeft om te verkopen of te verhuren en kunnen alle gegadigde in het voortraject zich melden.

Andere verkopen die niet worden aangeboden via bouwenintwenterand.nl worden via deze pagina en in het digitale gemeenteblad (te vinden via overheid.nl) gepubliceerd. Om zo aan de verplichtingen te volgen uit het Didam-arrest. Denk bijvoorbeeld aan openbaar groen verkoop dit komt tot stand doordat een gegadigde zich meldt bij de gemeente. Of eerder tot stand gekomen verkopen die niet zijn aangeboden via de website hebben zich te wenden tot het Didam-arrest en worden op deze pagina gedupliceerd.

Vervaltermijn

Tegen deze voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop/verhuur of ingebruikgeving en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van bekendmaking, kenbaar te maken. Zijn er geen meldingen gemaakt binnen deze termijn dan gaan we over tot uitgifte van de onroerende zaak. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw L. Wassink (medewerker grondzaken), mail naar l.wassink@twenterand.nl.