Wandelen, fietsen en varen

In de gemeente Twenterand vindt u voldoende mogelijkheden voor een prachtige wandeling of fietstocht. Ook kent de gemeente een gezellige passantenhaven in Vroomshoop.

Twenterand is een gebied waarvan iedereen zegt dat het nooit in de greep is geraakt van verstedelijking en massatoerisme. Waar het gevarieerde Twentse landschap al eeuwen het beeld bepaalt. Waar geur van vers gemaaid gras warme herinneringen oproept aan lang vervlogen zomers. En waar u nog in alle rust kunt genieten van de gemoedelijke sfeer van Twente. Hebt u dat nog niet ontdekt? Dan wordt het nu de hoogste tijd!

Hier vindt u nog de 'echte' rust en ruimte van het platteland, evenals veel prachtige afwisselende natuur met een 'gouden randje' zoals het Eerder Achterbroek, een prachtig wandel- en fietsgebied, het Zandstuvebos en het in Europa zeer hoog aangeschreven unieke hoogveengebied 'de Engbertsdijksvenen', waar wandelen een bijzondere belevenis is.

Twenterand biedt de individuele toerist, maar ook groepen een ruim aanbod aan verblijfs- en recreatiemogelijkheden in een gebied met een groot aantal fiets-, wandel- en paardrijroutes.

Ook op sportief gebied worden er veel evenementen georganiseerd, dus…..kom en beleef het 'Pure' van 'Twenterand'!

Bron: PuurTwenterand

Ommetje 'Het Veenschap'

Deze wandeling (6,5 km.) voert langs de ruilverkavelingsboerderijen en het Veenmuseum Vriezenveenseveld, waar de veenhistorie levend wordt gehouden. Startpunt : RUSTpunt De Johanneshoeve, Dalweg 39, 7676 SB Westerhaar-Vriezenveensewijk of het Veenmuseum, Paterswal 11, Vriezenveen, tijdens openingsuren. Het bijzondere aan deze route is dat het ook bewegwijzerd (8 km.) is voor scootmobielen. Op de startpunten is ook een oplaadpunt.

Om u een beeld te geven van 'Ommetje het Veenschap' kunt u hier een aantal filmpjes bekijken:

Meer informatie: www.puurtwente.nl