Op vrijdag 19 november vond in het hele land de Dag van de Ondernemer plaats. Een dag om alle ondernemers te bedanken en dat gebeurt normaal gesproken vaak met een gezellige bijeenkomst. Maar vanwege de strengere coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk. Burgemeester Broekhuizen en de wethouders Van Abbema en Harmsen bezochten wél twee bedrijven op bedrijvenpark Oosterweilanden in Vriezenveen.

Schipper

Enige tijd geleden besloot Schipper Classic & Sportscars Almelo de stap te maken van Almelo naar Vriezenveen. Meer in het bijzonder naar bedrijvenpark Oosterweilanden, waar het een van de eerste bewoners is. Burgemeester Broekhuizen en wethouder Harmsen werden weer even jongetjes van twaalf bij het zien van al die prachtige bolides. Eigenaar Nick Schipper vertelde onder meer over het vernieuwde bedrijfsconcept, over de afzetmarkt in het buitenland en de online presentatie van de auto’s die steeds belangrijker wordt. Maar ook over de 50 jaar geschiedenis van het bedrijf, het importeren vanuit Amerika en de wensen die er zeker nog zijn voor wat betreft de verdere ontwikkeling van Oosterweilanden.

Joosten

Na het bezoek aan dit unieke bedrijf stond er nóg een bedrijfsbezoek op het programma en wel bij de allereerste bewoner van bedrijventerrein Oosterweilanden. Hijsspecialist Joosten is dé specialist in hijsmiddelen van Overijssel, Drenthe en Gelderland, onder het motto “Hijsen in het Oosten”. Vier jaar geleden namen Louise Jansen, Dirk Oude Luttikhuis, Jan Horstra en Erik Berkhof het bedrijf over. Het viertal nam de bezoekers mee in de keuze voor deze locatie, maar vertelde ook over de no-nonsense instelling van het bedrijf. Uiteraard werd uitgebreid stilgestaan bij de bedrijfsactiviteiten van dit bijzondere bedrijf: het leveren, onderhouden en inspecteren van nieuwe en gebruikte hijs- en hefmiddelen.