• Vanaf woensdag 19 mei weer banen zwemmen in De Stamper

  Zwembad De Stamper is vanaf woensdag 19 mei weer open voor banen zwemmen. Wel moet u rekening houden met een aantal maatregelen. Dit vanwege het coronavirus.
  Zwembad De Stamper
 • Wijziging afvalinzameling Hemelvaartsdag

  Op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, wordt in onze gemeente geen afval ingezameld. Dit wordt verplaatst naar zaterdag 15 mei. Het kan voorkomen dat op een ander tijdstip wordt ingezameld dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container op de dag van inzameling vóór 7.00 uur aan de straat neer te zetten.
 • Wethouder Paters overhandigt taart aan SBO de Sleutel om hen te feliciteren met de Faqta award

  Wethouder Paters heeft namens het college van de gemeente Twenterand een taart overhandigd bij SBO de Sleutel om hen te feliciteren met de Faqta award! SBO De Sleutel heeft de Faqta award (voor de meest innovatieve school van Overijssel) in ontvangst mogen nemen.
 • Huurkwijtschelding voor sportverenigingen vanwege corona voor het 4e kwartaal 2020

  De maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook in de sport veel gevolgen. In het 4e kwartaal mocht er maar gedeeltelijk gesport worden door de sportverenigingen en vanaf 15 december mocht er helemaal niet gesport worden op de sportaccommodaties terwijl de huur voor veel verenigingen wel doorliep. Vanuit de Rijksoverheid zijn hiervoor verschillende financiële regelingen gekomen. Huurders van de gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties krijgen de huur van het 4e kwartaal volledig kwijtgescholden via de gemeente.
  sport
 • Zonnepark Oosterweilanden maakt verwachtingen waar

  Het College van de gemeente Twenterand heeft kennis genomen van het jaarverslag Zonnepark Oosterweilanden in Vriezeveen. Financieel maakt het zonnepark alle verwachtingen waar. De door de gemeente verstrekte lening wordt afgelost, een dividend van drie honderdduizend euro uitgekeerd en het negatief eigen vermogen wordt afgebouwd.
 • Kavels beschikbaar op het bedrijventerrein Vroomshoop

  Het gaat goed met de economie in Twenterand. Zo goed zelfs dat er steeds meer vraag is naar nieuwe bedrijfslocaties. Ook in de gemeente Twenterand wordt dat gemerkt. In Vriezenveen is op de bedrijventerreinen Oosterweilanden en Almeloseweg-Oost alles verkocht of in optie. Ook in Vroomshoop wordt de groeiende vraag naar bedrijfskavels duidelijk gevoeld. Daar zijn nog voldoende kavels beschikbaar.
 • Tegemoetkoming doorbetalen kinderopvang voor ouders zonder kinderopvangtoeslag

  Ouders die geen kinderopvangtoeslag of andere overheidssubsidie voor het gebruik van kinderopvang ontvangen, kunnen tussen 15 mei en 15 juli bij de Sociale Verzekeringsbank een aanvraag voor een tegemoetkoming indienen. De Tijdelijke tegemoetkomingsregeling Kinderopvang zonder overheidsvergoeding (TTKZO). Dit is een tegemoetkoming voor de kinderopvangfactuur die zij doorbetaalden tijdens beide periodes waarin de kinderopvang, buitenschoolse opvang (bso) en gastouderopvang gesloten waren.
 • 14 Twentse gemeenten investeren in Creatieve Broedplaatsen

  Op 1 juni 2021 gaat de tweede ronde van de regeling Creatieve Broedplaatsen Twente open. De regeling wordt gefinancierd vanuit de Regio Deal. Hierin is €580.000,- beschikbaar voor het stimuleren van het creatieve klimaat en het behouden en aantrekken van creatieven voor de regio Twente. Op 1 september 2020 ging de eerste ronde van de regeling open. Binnen drie varianten kunnen creatieven, ondernemers en culturele instellingen geld aanvragen. Meer informatie over de regeling vindt u via https://twente.com/creatieve-broedplaatsen.
 • Nieuwe kavels in de verkoop Zuidmaten Oost

  Vanaf maandag 10 mei 2021 zijn nieuwe kavels in de verkoop in de nieuwbouwwijk Zuidmaten Oost in Den Ham. Het gaat om de kavels 6-9 en de kavels 36 t/m 39. Inschrijven op kavels 6-9 is voor zowel particulieren als aannemers/ontwikkelaars mogelijk. Voor kavel 36 t/m 39 is inschrijving mogelijk door aannemers/ontwikkelaars.
 • Dát verdient een lintje! Aanvragen kan nog tot 1 juni 2021

  Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Maar deze personen mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Kent u zo iemand, en vindt u dat deze persoon publieke erkenning verdient? De meest waardevolle waardering voor hem of haar is het toekennen van een Koninklijke onderscheiding of “lintje”. Iedereen mag zo’n lintje aanvragen, voor elke gewenste kandidaat.
 • Extra raadsvergadering 18 mei 2021

  Op dinsdag 18 mei 2021 is er een extra raadsvergadering. Deze vergadering staat vooral in het teken van de onderwerpen Liquidatieplan Soweco groep en Inrichtingsplan nieuwe uitvoeringsorganisatie (NUO). De vorige raadsvergadering zijn deze onderwerpen van de agenda afgevoerd en verdaagd naar deze extra raadsvergadering. De vergadering begint om 19.30 uur. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is geen publiek toegestaan. U kunt de raadsvergadering bekijken op Delta TV of de website van de gemeente via www.twenterand.nl/uitzendingvergaderingen.
  Raadsdebatten 18 en 19 mei 2021
 • 4 mei: Vandaag herdenken en gedenken we

  Beste inwoners,
  Het is vandaag 4 mei, Dodenherdenking. Vanavond staan we om 20:00 uur 2 minuten stil. Twee minuten stil voor de omgebrachte inwoners uit onze gemeenschappen. Dienstplichtige soldaten, verzetshelden en anderen en voor alle Nederlandse slachtoffers in oorlogssituaties en vredesmissies na de Tweede Wereldoorlog.
RSS feed