• Regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK (tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten).
 • Vervroegd stemmen mogelijk bij Tweede Kamerverkiezingen

  Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 kunnen kiezers van 70 jaar en ouder per brief hun stem uitbrengen.
 • MKB-Webinar 9 maart: financiële regelingen en support in Coronatijd

  Op initiatief van MKB Twente organiseren Ondernemend Twente en Provincie Overijssel op 9 maart een Webinar over de financiële regelingen en andere support voor MKB bedrijven.
  rotonde
 • Herinrichting Centrumgebied Westerhaar

  Tussen 10 en 31 december 2020 konden jullie door gebruik van de ideeënbox meedenken over hoe het centrumgebied in Westerhaar-Vriezenveensewijk er wat jullie betreft uit zou moeten komen te zien.
 • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen aanvragen

  Vermoedt u dat u door uw financiële omstandigheden in aanmerking zou kunnen komen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen? Vraag dan kwijtschelding aan.
 • Samen werken aan de Engbertsdijksvenen

  Samen met inwoners, ondernemers en andere belangengroepen de Engbertsdijksvenen zo ontwikkelen dat het daar voor alle betrokkenen goed leven is. Wethouder Martha van Abbema van de gemeente Twenterand is enthousiast over de mogelijkheden van de Engbertsdijksvenen.
 • TASO regeling voor amateursportorganisaties

  Binnenkort kan er door amateursportorganisaties een beroep worden gedaan op de TASO regeling voor het 4e kwartaal van 2020. De aanvragen kunnen worden ingediend van 19 februari 2021 tot en met 5 april 2021.
 • Schaatsen in Twenterand: wanneer gaan de ijsbanen open?

  De schaatskoorts neemt bij veel inwoners toe, waarbij u zich waarschijnlijk afvraagt wanneer de ijsbanen open kunnen. De actuele openingstijden leest u op de website of Facebook pagina van de ijsverenigingen.
 • Aangepaste diensten ROVA

  Gewijzigde inzameling van afval en grondstoffen door het winterweer.
 • Leerlingenvervoer op 15 februari geannuleerd en op 16 februari weer van start

  UPDATE: Door het KMNI is voor maandagmorgen 15 februari 2021 code rood afgegeven vanwege verwachte gladheid door ijzel. Daarom is al het niet-noodzakelijke vervoer geannuleerd voor in ieder geval 's morgens. Het leerlingenvervoer gaat zonder tegenbericht dinsdag 16-2 weer van start.
 • Gladheid bestrijding in Twenterand

  Als het glad wordt op de wegen in Twenterand, wordt er gestrooid en sneeuwgeruimd. De strooiteams proberen de wegen in Twenterand zo goed mogelijk begaanbaar te maken en te houden.
 • Groene loper plaatst nestkorven voor eend

  Groene loper Twenterand plaatst 50 eendenkorven. De eerste handgevlochten korven worden op verschillende locaties binnen de gemeente Twenterand geplaatst door vrijwilligers.
  Nestkorf eend
RSS feed