Begin februari vond de asbestbrand plaats in Vroomshoop. De specialisten van Hein Heun hebben in de weken na de brand een hoop werk verricht met het verwijderen van asbestdeeltjes. En dat doen ze nog, in beschermende kleding en met speciaal materieel. En het gaat de goede kant op. Bijna het hele gebied is vrijgegeven. Op de overzichtskaart kleurt het gebied dan ook bijna helemaal groen.

Op bijgaand kaartje staat met groen aangegeven welke delen schoon zijn. Die plekken zijn vrijgegeven door het laboratorium. Daar lag op dat moment van controle geen asbest meer. Door weer en wind kunnen asbestdeeltjes zich natuurlijk ook verplaatsen, dus de kans op herbesmetting is aanwezig. De specialisten van Hein Heun blijven dit de komende tijd goed in de gaten houden en als het nodig is, dan komt de veegwagen weer langs. Bewoners moeten zeker niet zelf gaan schoonmaken, maar dat overlaten aan de experts van Hein Heun.

Klik op de kaart voor een grotere weergave

Vragen?

Heeft u vragen over de schoonmaakwerkzaamheden door Hein Heun? Dan kunt u mailen naar asbest@heinheun.eu of bellen naar 06 - 1258 1403. Voor algemene vragen over het gebied kunt u terecht bij de gemeente Twenterand via (0546) 840 840. Op www.twenterand.nl vindt u altijd alle actuele informatie.