Bij de milieustraat kunt u uw afval brengen. Hier kunt u bijvoorbeeld inleveren:

  • grofvuil (afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past, zoals een bank, stoel of vloerbedekking)
  • afval in grote hoeveelheden (zoals tuinafval)
  • afval van gebruiksgoederen (zoals koelkasten, televisies en huishoudelijke apparaten)
  • chemisch afval (zoals verf, batterijen en olieproducten)
  • bijzonder afval (zoals asbest)

Een voorwaarde om tegen goedkoper tarief (voor inwoners) het afval bij de milieustraat te kunnen aanbieden is dat u de milieupas meeneemt. Is dit niet het geval dan betaalt u het geldende tarief voor een niet inwoner. 

Bij de ingang van de milieustraat staat een computerzuil. Na het scannen van uw milieupas en keuze van de afvalsoort kunt u het terrein oprijden. U moet dan uw afval sorteren en deponeren in de daarvoor bestemde containers. U voldoet hiermee aan de verplichting om te scheiden aan de bron en bevordert hiermee een nuttig hergebruik. Het kan het zijn dat u vaker dan eens de weegbrug passeert. Dit is omdat er verschillende tarieven gelden voor de afvalsoorten.

U kunt uw grofvuil en grote huishoudelijke apparaten ook door ons laten ophalen. De kosten voor het ophalen van grof huisvuil zijn:

  • Voorrijdtarief: € 85,00
  • Plus voor elke 10 kg: € 2,20

Bijvoorbeeld: voor 95 kg betaalt u € 85,00 plus (10 x € 2,20 = € 22,00) = € 107,00. U kunt hiervoor een afspraak bij de Milieustraat: (0546) 840 860.

Kleine huishoudelijke apparaten, zoals een elektrische tandenborstel, kunt u bij sommige winkels inleveren. Koopt u een nieuw apparaat? Dan kunt u het oude apparaat inleveren bij de winkel of meegeven aan de bezorger.

Grof tuinafval

Grof tuinafval is afval dat niet in uw gft-container past. Grof tuinafval moet gescheiden van het grof huisvuil worden aangeboden. Dit afval wordt namelijk zodanig verkleind dat het composteerbaar wordt. U kunt uw grof tuinafval gratis aanbieden bij de milieustraat in Vroomshoop.

Asbest

Voor het afleveren van asbest gelden speciale regels. U moet het asbestafval in ieder geval verpakken. Dit doet u met behulp van een big-bag. Deze kunt u afhalen bij de milieustraat.

Elektrische apparaten

U kunt kleine elektrische apparaten ook vaak kwijt op andere plekken bij u in de buurt zoals een supermarkt of een bouwmarkt. Kijk voor de locaties op www.wecycle.nl/inleverpunt-zoeken.

Adresgegevens milieustraat

Aziëlaan 14
7681 NC Vroomshoop
De milieustraat is telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m zaterdag, tel. (0546) 84 08 60

Openingstijden milieustraat

De openingstijden van de milieustraat zijn:
woensdag, vrijdag en zaterdag
09.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur