Door stap voor stap slimme maatregelen te nemen, verduurzaam je jouw huis. Zo bespaar je veel energie. Een duurzaam huis begint bij isoleren. Daarna kun je zelf energie opwekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen en een warmtepomp. Woon je in een huurhuis? Overleg dan altijd met de eigenaar van het huis voordat je aan de slag gaat.

Isoleren

Afhankelijk van het type en bouwjaar van jouw huis kun je jouw huis isoleren. Dat is nu extra aantrekkelijk! De gemeente betaalt met de duurzaamheidssubsidie een deel van de kosten. Je kunt subsidie aanvragen voor een van de volgende maatregelen: bodem, gevel, vloer, spouwmuur, dak, raam. Deze subsidie kun je combineren met landelijke subsidies, bijvoorbeeld ISDE. Wil je meer weten over het isoleren van je huis? Kijk op milieucentraal.nl.(externe link)

Zonnepanelen

Zonnepanelen leveren ook op bewolkte dagen elektriciteit. Met een app kun je eenvoudig zien hoeveel energie je hebt opgewekt en verdiend. Een installateur kan bepalen wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op jouw dak. Maak een afspraak met een installateur voor het opstellen van een offerte en het ontdekken van de mogelijkheden.  Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Kijk dan eens op zonnedakje.nl.(externe link)

Warmtepomp

Is jouw woning goed geïsoleerd? Dan kun je jouw CV ketel vervangen voor een duurzame warmtepomp. Door de warmtewisselaar haalt een warmtepomp warmte uit de lucht, bodem of grondwater. Het zorgt voor verwarming in je huis en warm water uit de kraan. Hierdoor verbruik je meer elektriciteit maar minder of geen gas. Zo bespaar je flink op de energierekening. Meer weten over warmtepompen? Kijk op milieucentraal.nl(externe link).  

Gratis advies van een energiecoach

Als woningeigenaar in de gemeente Twenterand kun je gratis advies van de energiecoaches aanvragen. Zo krijg je snel en eenvoudig inzicht in de mogelijkheden voor jouw huis. Neem contact op met de energiecoaches.