Het kan iedereen overkomen: je komt in een situatie waardoor geldproblemen ontstaan. Bijvoorbeeld omdat je gaat scheiden of je baan verliest. Vaak melden mensen zich pas als ze al tot over hun oren in de schulden zitten. Maar voorkomen is beter dan genezen. Als je je op tijd meldt, dan is er vaak nog veel mogelijk. Praat erover en zoek hulp. Zo voorkom je dat de problemen boven je hoofd groeien.

Natuurlijk kun je zelf ook best een en ander doen. Zoals zorgen voor overzicht. Door betaalde en onbetaalde rekeningen te sorteren en onderscheid te maken tussen vaste lasten en andere kosten krijg je inzicht in je uitgavenpatroon en je financiële situatie. Wie moeite heeft met het zelf ordenen van de administratie, doet er goed aan om daar deskundige hulp bij te vragen. Bij een paar onbetaalde rekeningen kun je trouwens vaak wel een regeling treffen met de schuldeisers. Het belangrijkste is dat je je realiseert dat je er niet alleen voor staat. Er zijn allerlei instanties die je kunnen helpen.

Meldpunt Schulden

Heb je hulp nodig bij je financiële problemen of kom je er zelf niet meer uit? Het Meldpunt Schulden is het gemeentelijk loket voor schuldhulpverlening. Ze beantwoorden al je vragen over problemen met geld en financiën. Ook kunnen ze je de weg wijzen naar verschillende instanties die je verder kunnen helpen én ze kunnen meer vertellen over de mogelijkheden die er in Twenterand zijn om je inkomen aan te vullen. Je kunt een afspraak maken via telefoonnummer (0546) 840 840 of door te mailen naar meldpuntschulden@twenterand.nl.

Andere organisaties

Wil je liever zelf hulp zoeken? Dat kan uiteraard ook:

  • De Stichting Budget op Orde in Twenterand (Stichting BOOT) is opgericht om Twenteranders met financiële problemen te helpen. Kijk op bootintwenterand.nl(externe link).
  • Stichting Leergeld Twenterand wil kinderen uit de gemeente Twenterand de kans geven mee te doen op school, met sport, met muziek of met een andere kunstzinnige vorming, als dat normaal gesproken om financiële redenen niet kan. Kijk op www.leergeld.nl/twenterand(externe link).
  • Ook het Sport- en Cultuurfonds vindt dat ieder kind moet kunnen sporten, ook als ouders daarvoor geen geld hebben. Dit fonds kan het lidmaatschap van een sportclub en/of vereniging voor jouw kind betalen. Kijk op jeugdfondssportencultuur.nl.
  • Voedselbanken:
    • Stichting Manna biedt hulp inwoners met financiële problemen, onder meer door het tijdelijk ondersteunen in de basisbehoeften met boodschappenpakketten. Kijk op www.mannu.nu(externe link).
    • Ook de Stichting PoWer biedt boodschappenondersteuning voor gezinnen. Zij vragen een kleine vergoeding. Kijk op de Facebook-pagina voor meer info.
  • Of kijk eens op een van de volgende websites: