De broers Henk en Klaas Dasselaar hebben wethouder Aimée van der Ham en de nieuwe bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente, Jacqueline Tuinbeek, vol trots hun bedrijfsauto spuiterij in Vriezenveen laten zien. Een echt familiebedrijf, waar de overgrootvader van de broers in 1898 als huisschilder begon met het maken van verf en vervolgens in het westen van het land huizen schilderde. Inmiddels is het schilderwerk door een andere broer van Henk en Klaas overgenomen en richten zij zich op het ontwerpen en aanbrengen van huisstijlen op bedrijfswagens.


Het bedrijf beschikt inmiddels over zes professionele spuitcabines. Alle voorkomende straal-, spuit- en conserveerwerkzaamheden worden achter de deuren van het pand aan de Bedrijfsweg 33 in Vriezenveen uitgevoerd. Een hele klus, want de vrachtwagen komt vaak helemaal wit uit een fabriek in Vriezenveen aan, zo vertelt Klaas Dasselaar. Aan de Bedrijfsweg in Vriezenveen wordt de wagen vervolgens onderdeel voor onderdeel uit elkaar gehaald, behandeld en in de juiste kleur gespoten. Nadat de verf is opgedroogd wordt de cabine weer in elkaar gezet. Een tijdrovende klus, die in totaal ongeveer 2,5 week per vrachtwagencabine in beslag neemt.

“We hebben geen uitgebreide website, geen reclame-uitingen, maar we zitten elke week bommetje vol”, vertelt Henk Dasselaar glimlachend. “We zijn in de wijde omtrek het enige bedrijf, die dit spuitwerk doet”. Het voordeel is volgens de broers, dat zij alles onder één dak hebben. “We zijn in de jaren 90 begonnen met alleen een spuitcabine en straalden niet zelf. Inmiddels gebeurt alles onder één dak”.  Wat Henk en Klaas Dasselaar het leukst vinden om te doen? “Een vrachtwagen met veel reclamewerk en biezen. Dat is heel bewerkelijk, maar als het dan uiteindelijk klaar is, zijn we trots dat we zo’n mooie auto hebben weggezet”, vertelt Henk Dasselaar.

Wethouder Aimée van der Ham was erg onder de indruk van het bedrijf. “Mooi zo’n familiebedrijf, dat zich in de afgelopen decennia heeft doorontwikkeld tot een gespecialiseerd bedrijf, waar er in de verre omtrek maar één van is te vinden. En dat ze daarnaast op deze schaal deze kwaliteit kunnen leveren.” Volgens de wethouder ook een mooi bedrijf waar jongeren, die graag met techniek bezig zijn, een mooie uitdaging in kunnen vinden.

Aimee van der Ham en Dasselaar