Bij problemen met de rioolwaterafvoer moet u zelf te controleren of de verstopping zich in uw eigen rioolgedeelte bevindt of in het gemeentelijke gedeelte. Dit kunt u controleren door uw erfscheidingsput bloot te leggen (op te graven), te openen en te kijken of de erfscheidingsput vol of leeg is. Staat de erfscheidingsput vol met rioolwater dan is het een gemeentelijk probleem. U kunt dan contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (0546) 840 840. Wij proberen dan het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Is de erfscheidingsput leeg dan ligt het probleem in uw eigen rioleringsgedeelte en moet u dus zelf het probleem oplossen.

De locatie van de erfscheidingsput bevindt zich meestal dichtbij de erfgrens/perceelsgrens, in uw eigen grond. Mocht u aangesloten op de drukriolering, dan kan de locatie anders zijn.

Geeft u opdracht aan een (gespecialiseerd) ontstoppingsbedrijf voor het zoeken van de erfscheidingsput, ontstoppen en/of inspecteren van uw riolering? Dan kan het handig zijn om een video-opname te laten maken. Ontstoppingsbedrijven zijn meestal goed in staat om met detectie de ligging van uw riolering en de locatie uw erfscheidingsput te bepalen. Dit voorkomt onnodig graafwerk. Hieraan zijn natuurlijk wel kosten verbonden die voor uw rekening komen.

Heeft u op video vastliggen dat het probleem zich in het gemeentelijk gedeelte bevind? U kunt dan zonder verdere werkzaamheden direct de gemeente inschakelen.