Een flink aantal ondernemers was deze ochtend net iets vroeger opgestaan dan normaal. De reden? Een ontbijtbijeenkomst georganiseerd door de gemeente Twenterand. De medewerkers van Ontplooj namen deze ochtend de catering voor hun rekening. Wethouder Aimée van der Ham heette alle ondernemers van harte welkom in de gezellige kantine van de Vriezenveense brandweerkazerne.

Arjan Webbink is postcommandant van de kazerne, aan de Zuivering aan de zuidelijke rand van Vriezenveen. “De kantine van de brandweerkazerne noemen wij onze huiskamer”, vertelde Webbink trots aan het begin van het ontbijt. “Met alle vrijwilligers van de brandweer hebben we deze ruimte gemaakt tot een plek waar ontmoeten en napraten centraal staan. Het is een heel fijne plek om na een heftige uitruk ervaringen met elkaar te delen.”

NovelT

Tijdens het ontbijt namen Bert Otter en Jorieke Adolfsen van NovelT het woord. Ze vertelden over de werkwijze van hun organisatie. NovelT is een samenwerkingsverband van Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Provincie Overijssel en de Twentse gemeenten. Samen met ondernemers kijkt NovelT naar innovatieve oplossingen voor bedrijven. Uiteraard was er ook voldoende ruimte voor netwerken en ontbrak een rondleiding niet.

Ontbijtbijeenkomst
Ontbijtbijeenkomst