Zorgt u voor langere tijd onbetaald voor uw partner, kind, vriend(in) of ander familielid? Mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit Twenterand komen in aanmerking voor mantelzorgwaardering. Ook als er meerdere mantelzorgers voor dezelfde persoon zorgen, kunnen alle mantelzorgers voor zichzelf de waardering aanvragen.

Wat is mantelzorgwaardering?

Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol en daar zijn we zuinig op. De gemeente spreekt met het uitreiken van een VVV-cadeaukaart haar waardering uit voor alle mantelzorgers van inwoners uit Twenterand. U kunt elk jaar tot en met 31 december een VVV-cadeaukaart aanvragen ter waarde van 20 euro.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Voor wie?

Als u voor langere tijd en onbetaald zorgt voor uw partner, kind, vriend(in) of iemand anders in uw omgeving met een beperking, chronische of levensbedreigende ziekte, GGZ problematiek, dementie of mensen in de palliatief terminale fase.

Mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit Twenterand komen in aanmerking voor mantelzorgwaardering. De VVV-cadeaukaart kan worden aangevraagd door mantelzorgers vanaf 18 jaar.

Dag van de Mantelzorg en lotgenotencontact

Naast de VVV-cadeaukaarten, investeert de gemeente in activiteiten rondom de Dag van mantelzorg en lotgenotencontact en andere ondersteuning van mantelzorgers om overbelasting te voorkomen. Voor meer informatie over de blijk van waardering of mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen met Evenmens: www.evenmens.nl.

logo evenmens

Reguliere spreekuren

Voor informatie over mantelzorgondersteuning, advies of gewoon een luisterend oor kunt u ook altijd terecht bij de reguliere spreekuren van het Steunpunt Mantelzorg. U kunt de spreekuren vinden op www.evenmens.nl

Meer informatie

Heeft u vragen over het aanvragen of wilt u graag wat hulp bij het invullen van het formulier? U kunt daarvoor contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van Evenmens. Het steunpunt is bereikbaar via telefoonnummer 0548 - 638 830.