Zorgt u voor langere tijd onbetaald voor uw partner, kind, vriend(in) of ander familielid? Mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit Twenterand komen in aanmerking voor mantelzorgwaardering. Ook als er meerdere mantelzorgers voor dezelfde persoon zorgen, kunnen alle mantelzorgers voor zichzelf de waardering aanvragen.

Wat is mantelzorgwaardering?

Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol in onze samenleving en daar zijn we zuinig op. De gemeente spreekt met het uitreiken van een VVV-cadeaukaart haar waardering uit voor alle mantelzorgers van inwoners uit Twenterand. U kunt elk jaar tot en met 31 december een VVV-cadeaukaart aanvragen ter waarde van 20 euro.

Voor wie?

Als u voor langere tijd en onbetaald zorgt voor uw partner, kind, vriend(in) of iemand anders in uw omgeving met een beperking, chronische of levensbedreigende ziekte, GGZ problematiek, dementie of mensen in de palliatief terminale fase.

Mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit Twenterand komen in aanmerking voor mantelzorgwaardering. De VVV-cadeaukaart kan worden aangevraagd door mantelzorgers vanaf 18 jaar.

Hoe kunt u mantelzorgwaardering aanvragen?

U kunt het compliment aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. U mag ook een formulier scannen en mailen naar info@evenmens.nl, of per post versturen naar Stichting Evenmens, Antwoordnummer 219, 7400 VB  Nijverdal.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Afhalen VVV-bon

Digitaal kunt u een afspraak maken voor het afhalen van een VVV-bon via www.evenmens.nl. Op de site staan de dagen en tijden waarop u kunt inschrijven voor het ophalen van het mantelzorgcompliment. Dit gebeurt tijdens het spreekuur op iedere:

  • dinsdag (11.00 – 12.30 uur, Koningsweg 28, 7672 GD Vriezenveen) en
  • donderdag (15.00 – 16.30 uur Oos Plekkie, Bijvank 18, 7681 ZC Vroomshoop)

Hierbij hanteren we uiteraard de richtlijnen van het RIVM. 

Tot en met 15 juli kunt u het compliment op deze wijze afhalen. Na deze datum gaan we kijken of we het compliment op deze manier blijven uitreiken of dat dit aangepast wordt in verband met eventuele versoepelingen vanuit het RIVM.

Lukt het niet digitaal? 

Dan kunt u een formulier ophalen bij het Zorginformatiepunt in Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar of Den Ham. Hiervoor geldt: ingevuld en ondertekend inleveren.

Let op:   

  • Kom op de exacte tijd waarop u zich hebt ingeschreven zodat 1,5 meter afstand kan worden gehouden en er geen rijen van wachtenden ontstaan.
  • Kom alleen. U mag ook het compliment voor een ander ophalen. Uiteraard  kan dit alleen mits er een aanvraagformulier is ingediend.

Dag van de Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Naast de VVV-cadeaukaarten, investeert de gemeente in activiteiten rondom de Dag van mantelzorg en andere ondersteuning van mantelzorgers om overbelasting te voorkomen. Voor meer informatie over de blijk van waardering of mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen met Evenmens: www.evenmens.nl.

logo evenmens

Reguliere spreekuren

Voor informatie over mantelzorgondersteuning, advies of gewoon een luisterend oor kunt u ook altijd terecht bij de reguliere spreekuren van Stichting Evenmens Twenterand. U kunt de spreekuren vinden op www.evenmens.nl.

Meer informatie

Heeft u vragen over het aanvragen of wilt u graag wat hulp bij het invullen van het formulier? U kunt daarvoor contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg van Evenmens. Het steunpunt is bereikbaar via telefoonnummer 0548 - 638 830.