Adviesgesprek energiecoach

De energiecoaches geven advies over het besparen van energie in jouw woning. Het is gratis, vrijblijvend en onafhankelijk!

In de gemeente Twenterand zijn op dit moment drie energiecoaches actief. De energiecoaches zijn vrijwilligers met veel passie voor het realiseren van een duurzamere samenleving. Hun jarenlange ervaring, grote netwerk en grote schat aan kennis helpt hen bij het geven van deskundig advies.

Zij komen helemaal gratis bij jou aan huis om advies te geven over het besparen van energie in jouw woning.

Afspraak maken met een energiecoach? Vul dan het contactformulier in via onderstaande knop. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.  

Maak een afspraak(externe link)

Je kunt ook bellen naar de gemeente Twenterand op 0546 840 840. Geef aan dat je belt over een adviesgesprek met een energiecoach.

Energiecoaches Twenterand

Daan Hartgers

Daan Hartgers

In de afgelopen jaren heb ik zelf een duurzaam huis kunnen bouwen. Hierdoor ben ik erg enthousiast geworden over duurzaam (ver)bouwen. Ook heb ik hierdoor veel kennis over dit onderwerp gekregen. Ons huis heeft geen gasaansluiting en is gebouwd met duurzame materialen.

We maken gebruik van aardwarmte, water/water warmtepomp en door zonnepanelen krijgt ons huis energie. Ook aan goede isolatie hebben we gedacht, onder andere door een sedumdak. Het is een huis geworden met duurzame oplossingen en veel wooncomfort. Ook dat vind ik belangrijk.

In plaats van duurzaamheid gebruik ik graag het woord ‘volhoudbaarheid’. Voor mij betekent dit zuinig omspringen met grondstoffen en energie. In woningen is dit vrij eenvoudig toe te passen door goede isolatie en energiebesparing. Maar het betekent ook meer wooncomfort en langer kunnen blijven wonen in je eigen huis.

Ik merk dat duurzaamheid begint te leven onder mensen, maar dat velen de weg niet weten te vinden omdat er zoveel informatie is. En daar kom ik in beeld. Als energiecoach kan ik ongebonden en kosteloos inventariseren wat de woonwensen zijn en samen met de huiseigenaren prioriteiten stellen. Ook kan ik globaal oplossingen aandragen en de weg wijzen bij de uitvoering van werkzaamheden.