Adviesgesprek wooncoach

De wooncoaches geven advies over het besparen van energie in jouw woning. Het is gratis, vrijblijvend en onafhankelijk!

In de gemeente Twenterand zijn op dit moment drie wooncoaches actief. De wooncoaches zijn vrijwilligers met veel passie voor het realiseren van een duurzamere samenleving. Hun jarenlange ervaring, grote netwerk en grote schat aan kennis helpt hen bij het geven van deskundig advies.

Zij komen helemaal gratis bij jou aan huis om advies te geven over het besparen van energie in jouw woning.

Afspraak maken met een wooncoach? Vul dan het contactformulier in via onderstaande knop. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.  

Maak een afspraak

Je kunt ook bellen naar de gemeente Twenterand op 0546 840 840. Geef aan dat je belt over een adviesgesprek met een wooncoach.

Wooncoaches Twenterand

Daan Hartgers

Daan Hartgers

In de afgelopen jaren heb ik zelf een duurzaam huis kunnen bouwen. Hierdoor ben ik erg enthousiast geworden over duurzaam (ver)bouwen. Ook heb ik hierdoor veel kennis over dit onderwerp gekregen. Ons huis heeft geen gasaansluiting en is gebouwd met duurzame materialen.

We maken gebruik van aardwarmte, water/water warmtepomp en door zonnepanelen krijgt ons huis energie. Ook aan goede isolatie hebben we gedacht, onder andere door een sedumdak. Het is een huis geworden met duurzame oplossingen en veel wooncomfort. Ook dat vind ik belangrijk.

In plaats van duurzaamheid gebruik ik graag het woord ‘volhoudbaarheid’. Voor mij betekent dit zuinig omspringen met grondstoffen en energie. In woningen is dit vrij eenvoudig toe te passen door goede isolatie en energiebesparing. Maar het betekent ook meer wooncomfort en langer kunnen blijven wonen in je eigen huis.

Ik merk dat duurzaamheid begint te leven onder mensen, maar dat velen de weg niet weten te vinden omdat er zoveel informatie is. En daar kom ik in beeld. Als wooncoach kan ik ongebonden en kosteloos inventariseren wat de woonwensen zijn en samen met de huiseigenaren prioriteiten stellen. Ook kan ik globaal oplossingen aandragen en de weg wijzen bij de uitvoering van werkzaamheden.

Hans Winkel

Hans Winkel

Een wooncoach is een noaber. Iemand met hart voor Twente. Geheel kosteloos komt hij of zij bij u langs om deskundig advies te geven over uw woning.

Wilt u verbouwen, dan kan de wooncoach u adviseren en ook met u meedenken over bijvoorbeeld energiebesparing. Wilt u weten of het mogelijk is dat u ook op uw oude dag nog in uw huis kunt blijven wonen en welke aanpassingen dan eventueel nodig zijn – een wooncoach kan u tips geven. Maar ook op het gebied van veiligheid en wooncomfort is de wooncoach gespecialiseerd. Hij of zij denkt graag met u mee. Waarom ze dit gratis doen? Omdat ze graag zien dat Twente duurzamer wordt, omdat ze zich zorgen maken om de leefbaarheid van onze regio en omdat ze uit eigen ervaring weten dat een duurzaam huis voor veel voldoening zorgt.

George Langendonk

Ik ben voor huiseigenaren een luisterend oor. Na een gesprek geef ik ze een goede analyse en een advies dat past bij hun wensen. Dit doe ik onder andere omdat ik uit eigen ervaring weet dat het prettig is om je woonklimaat te verbeteren. Daarnaast ben ik begaan met onze leefwereld. Ik vind het belangrijk om efficiënt en zorgvuldig met energie om te gaan.

Niet lang geleden is ons huis verbouwd. Er zijn toen ook een paar duurzame maatregelen getroffen. Zo hebben we nu dakisolatie en zonnepanelen. Ook is het huis zo aangepast dat we er langer kunnen blijven wonen. Dus ook als we wat ouder zijn. Door alle aanpassingen vinden we het wonen nu aangenamer en comfortabeler. Als ervaringsdeskundige kan ik andere huiseigenaren goed adviseren.