Leerlingen van groep 7 van Basisschool de Regenboog hebben woensdagochtend 15 maart samen met wethouder Arjan Hof vier bomen en maar liefst 150 sierheesters geplant bij de nieuwbouwwoningen aan de Schout Doddestraat. Wethouder Arjan Hof kijkt terug op een geslaagde boomfeestdag: “Erg leuk om samen met deze enthousiaste kinderen bomen te planten. De nieuwe bomen zien er niet alleen mooi uit, ze bieden ook veel andere voordelen. Groen zorgt voor verkoeling in de straat wanneer het warm is. En de bomen en planten bieden voedsel en een schuilplaats aan vogels en insecten.”

De ochtend begon voor de leerlingen van de Regenboog met een korte les over vergroening en het planten van bomen en planten. Na een gezonde traktatie gingen de leerlingen samen met wethouder Arjan Hof naar buiten om de handen uit de mouwen te steken. De ochtend eindigde met de onthulling van een herinneringspaaltje. De boomfeestdag is de landelijke afsluiter van het boomfeestseizoen 22/23. Elk jaar loopt dit seizoen van 15 november tot 15 maart, de ideale periode om nieuw groen aan te planten.

Groen in de Schout Doddestraat

Aan de Schout Doddestraat zijn acht levensloopbestendige woningen gebouwd die onderdeel zijn van de nieuwe woonwijk Mozaïek. Het planten van de bomen en planten in de strook voor de woningen is de laatste actie voor de afronding van dit project. De nieuwe woonwijk Mozaïek wordt een groene en duurzame wijk. Zo is ook er een wadi aangelegd waarin regenwater wordt opgevangen om wateroverlast te voorkomen.

Leerlingen met paaltje
Leerlingen planten plantjes
Leerlingen planten boom
Leerlingen planten boom
Wethouder Hof en leerlingen planten boom