Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van bedrijven om hun criminele activiteiten te verhullen of om zwart geld wit te wassen. Dit noemen we ook wel ondermijning. Door ondermijning neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af.

Doe de enquête over ondermijning

Iedereen kan slachtoffer worden van ondermijning. Het is vaak niet direct zichtbaar. Bijvoorbeeld de kapper waar je nooit terecht kunt voor een afspraak, de winkel om de hoek waar nooit klanten komen, de huurder die grote bedragen alleen contant wil betalen en/of het kweken van meer dan vijf hennepplantjes. Allemaal verdachte situaties die te maken kunnen hebben met georganiseerde criminaliteit of ondermijning.

 

Ook u kunt daar bewust of onbewust mee in aanraking komen. Criminelen hebben namelijk andere mensen nodig om hun activiteiten uit te kunnen voeren. Zij verdienen veel geld op een oneerlijke manier. Daarom zijn we gestart met een campagne om meer bekend te maken wat ondermijning is en welke schadelijke en oneerlijke gevolgen ondermijnende georganiseerde criminaliteit heeft.

 

We zouden het zeer op prijs stellen als u onderstaande enquête wilt invullen zodat wij een beter beeld kunnen krijgen van ondermijning binnen onze gemeente. Invullen van de enquête neemt maximaal 5 minuten van uw tijd in beslag.

Doe de enquête over ondermijning