‘In elke kern: voor elkaar!’ is de titel van het coalitieakkoord 2022-2026 dat GemeenteBelangen Twenterand en ChristenUnie Twenterand samen geschreven hebben. Het akkoord werd dinsdagavond 12 juli aan het begin van de raadsvergadering door de fractievoorzitters Marcus Elzinga (GBT) en Martha van Abbema (CU) overhandigd aan burgemeester Hans Broekhuizen.

Opgemaakt met mooie foto’s van verschillende inwoners uit de gemeente Twenterand, beschrijft het akkoord de afspraken waar GBT en CU de komende vier jaar mee aan de slag gaan. “En daarin zoeken we zoveel mogelijk de samenwerking met ondernemers, organisaties, inwoners en de hele gemeenteraad,” aldus Marcus Elzinga. Martha van Abbema vult hem aan: “De raad heeft al een reactie gegeven op dit akkoord en wij hebben veel vertrouwen in de samenwerking. Aan het werk zou ik zeggen.”

Twee versies

Naast het oorspronkelijke coalitieakkoord dat door de raad besproken is, is er ook nog een makkelijk leesbare versie van het akkoord gemaakt. Beide versies zijn hieronder te vinden.