Gerrit en Gerrie Aman stapten op donderdag 13 september 1962 in Vriezenveen in het huwelijksbootje. Burgemeester Hans Broekhuizen ging zestig jaar later bij dit diamanten bruidspaar op bezoek. Uiteraard met een presentje en de welgemeende felicitaties van het gemeentebestuur.

Gerrit (78), ook wel Gait genoemd, werd geboren aan de Boslandweg in Vriezenveen. De wieg van Gerrie (77) stond even verderop, aan het Oosteinde in Vriezenveen. De twee hebben elkaar in de jaren zestig ontmoet op het midden van Vriezenveen. De vonk sloeg over en het stel kreeg na de eerste ontmoeting meteen verkering. Niet veel later trouwden Gerrit en Gerrie in het gemeentehuis van Vriezenveen.

Bekend gezicht

Gerrit heeft na zijn schoolperiode jarenlang in de groenvoorziening van SOWECO gewerkt. Voor veel Vriezenveners is Gerrit geen onbekende, want hij was ruim tien jaar beheerder van sporthal De Stamper. Echtgenote Gerrie was werkzaam als naaister op de pakzolder van textielbedrijf Jansen en Tilanus in Vriezenveen. Toen de kinderen werden geboren, stopte ze met werken en werd ze fulltime moeder en huisvrouw. Een drukke tijd, want er werden drie jongens in Huize Aman geboren.

Pieken en dalen

Het leven van de Amans kende vooral de afgelopen jaren veel verdriet. Maar ze proberen de draad weer een beetje op te pakken. Gerrit brengt veel vrije tijd door bij zijn favoriete voetbalclub DETO. Hij bezoekt regelmatig wedstrijden en is actief in de VUT-ploeg. Ook zorgen de duiven voor de nodige afleiding. “Gerrit en zijn duiven winnen nog regelmatig een prijs”, vertelt Gerrie trots en wijst naar de prijzenkast aan de wand. “Een mooie hobby, maar ík stap voor een beetje ontspanning liever op de fiets of ga zwemmen in De Stamper”, zegt Gerrie. “We zijn dankbaar dat we ons diamanten huwelijk in goede gezondheid samen mogen vieren“, besluit manlief Gerrit.

Burgemeester met familie Aman