Piet (85) en Dien (86) Dekker gaven elkaar op vrijdag 18 september 1962 in Den Ham het ja-woord. Zes decennia later is het stel nog steeds samen. Om dat heuglijke feit extra luister bij te zetten, ging burgemeester Hans Broekhuizen bij dit diamanten bruidspaar op bezoek. Uiteraard met de welgemeende felicitaties van het gemeentebestuur.

Hij kwam uit Vroomshoop, zij woonde aan de Vosseboerweg in Ommen. Ze leerden elkaar eind jaren veertig kennen in Vroomshoop. Dien zat destijds op de meisjesvakschool en Piet op de ULO. “Het was geen liefde op het eerste gezicht”, bekent meneer Dekker. “Ik was toen nog niet zo met meisjes bezig. Pas jaren later zag ik Dien terug in het Eerder Achterbroek in Den Ham. Daar sloeg de vonk gelukkig over en kregen we verkering,” vertelt Piet. “Het was bij het bordje ‘overstekend wild’, dat hangt er nog steeds,” lacht Dien. “We hebben zeven jaar verkering gehad voordat we gingen trouwen.”

Eigen zaak

Dien werkte na haar schooltijd op de administratie van de Boerenbond in Vroomshoop. Maar al snel maakte ze de overstap naar het transportbedrijf van haar man, Gebr. Dekker Transportbedrijf. “Het bedrijf was gevestigd naast ons woonhuis. Dat was wel handig, ik was altijd dichtbij. Dien en ik hebben altijd samengewerkt en dat ging prima,” zegt Piet. Samen is het echtpaar Dekker erg ziek geweest van corona. Vooral Piet kampt nog steeds met de nare gevolgen van deze ziekte.

FC Twente

Stilzitten doet het echtpaar tot op de dag van vandaag niet. “We zijn eigenlijk altijd bezig en we trekken er veel samen op uit. Als het even kan, dan pakken we de auto en maken we mooie tochtjes in de buurt. Daarnaast kijken we veel sport op tv. Onze schoonzoon grapt wel eens dat ons beeld eigenlijk altijd op groen staat. FC Twente is onze gezamenlijke liefde”, grapt mevrouw Dekker. Het zestigjarig huwelijksfeest is afgelopen week samen met de kinderen, kleinkinderen en overige familie gevierd bij de Nieuwe Brug in Ommen.

De burgemeester met de familie Dekker