De N36 gaat flink op de schop. Minister Harbers trekt 115 miljoen euro uit om de N-weg tussen Almelo en Ommen aan te pakken, zo meldt hij aan de Tweede Kamer. De planning is dat Rijkswaterstaat in overleg met de regio in 2023 een plan klaar heeft. Rijbanen scheiden is in ieder geval een onderdeel van het plan. Uitvoering van de maatregelen is gepland vanaf 2025/26. Dat is een belangrijke stap naar een veilige en robuuste verbinding tussen Twente en het Noorden.

De aangekondigde maatregelen voor de N36 volgen op een langdurige lobby van de regio. Deze lobby is gericht op een veilige en robuuste wegverbinding tussen Twente, de regio Zwolle en het noordoosten van Nederland via de N36 en N48. In april is een gezamenlijke brief aan de minister gestuurd en is een petitie over een veilige N36 aangeboden aan de Tweede Kamer. Op 18 augustus brengt minister Harbers een bezoek aan de N36.

In de lobby werken de volgende partijen samen: Twenteboard namens alle Twentse gemeenten, de gemeenten Almelo, Twenterand, Ommen, Hardenberg, De Wolden en Hoogeveen, VNO-NCW Midden, de Bedrijvensociëteit A37, Ondernemend Hoogeveen, de Provincie Overijssel, de Provincie Drenthe en Regio Zwolle.