Een leven lang blijven leren. Die mogelijkheid biedt de Avondschool Vroomshoop alle inwoners van Twenterand. Dit initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen Taalpunt Twenterand, de Bibliotheek Twenterand en scholengemeenschap Het Noordik. Op dinsdag 4 juni bracht wethouder Aimée van der Ham een bezoek aan de avondschool in Vroomshoop.

Sinds september draait de avondschool op volle toeren. Het is een plek waar elke inwoner van Twenterand iets nieuws kan leren. Zonder stress en zonder druk. “Hier kan jong en oud op eigen tempo en gratis deelnemen aan lessen”, zegt wethouder Van der Ham. “Prachtig dat je hier van alles kunt leren. Van bloemschikken tot lezen en van rekenen tot koken. Het kan allemaal bij de avondschool.”

Ondersteuning op je eigen niveau

Tijdens haar werkbezoek aan de avondschool zag de wethouder dat er, samen met andere organisaties, gezorgd wordt voor goede lessen. “De begeleiding is in handen van enthousiaste leraren, ervaren vrijwilligers of deskundige vakmensen”, constateerde Van der Ham. “Bovendien krijgt iedereen gerichte ondersteuning op zijn of haar eigen niveau en tempo. Hoe fijn is dat? Avondschool Vroomshoop is er écht voor iedereen!”

Meer informatie

Wil jij meer weten over de avondschool? Kijk je er ook naar uit om meer te leren? Kijk dan op de Facebook-pagina van Avondschool Vroomshoop of op de website van Het Noordik: www.hetnoordik.nl/vroomshoop/onderwijs-plus/avondschool.