Sinds 1 januari 2015 heeft de gemeente Twenterand, net als all gemeenten in Nederland, nieuwe taken erbij gekregen op het gebied van Zorg, Werk en Inkomen, Jeugdhulp en Passend Onderwijs. Dit hele pakket aan taken noemen we het sociaal domein. Sinds de overdracht van taken richten we ons op hoe we de uitvoering van de taken kunnen verbeteren. Dat vraagt om een andere werkwijze, ook wel transformatie genoemd. 

Ons belangrijkste doel is er voor te zorgen dat de inwoners van Twenterand een goed leven kunnen leiden en zorg krijgen als zij die nodig hebben. Om de zorg ook in de toekomst efficiënt en betaalbaar te laten zijn, moeten we op zoek naar nieuwe werkwijzen. Ons uitgangspunt is dat we leren van elkaar en proberen het steeds beter te doen. Hoe kunnen we zaken met elkaar verbinden? Hoe kunnen we krachten bundelen? Hoe komen we tot integraliteit en vernieuwing? Samenwerken met zorgpartners en inwoners is een vereiste om deze missie te laten slagen. We hebben de afgelopen jaren al veel bereikt maar de transformatie in het sociaal domein is nog steeds in volle gang. 

Meer informatie

Heeft u vragen over de transformatie in het sociaal domein van Twenterand of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op via het algemene telefoonnummer 0546 - 840 -840 of mail naar transformatie@twenterand.nl. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Abonneer u dan op de nieuwsbrief of volg ons op social media.