Het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand (IVT) stimuleert en ondersteunt het vrijwilligerswerk in Twenterand. Ook beheert zij de vrijwilligersvacaturebank.

Vrijwilliger worden?

Voor algemene informatie over vrijwilligerswerk in de gemeente Twenterand kunt u terecht bij het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0546 481 456, e-mailadres info@vrijwilligerswerktwenterand.nl of kijk op www.vrijwilligerswerktwenterand.nl voor de openingstijden.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers lopen tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk risico’s doordat zij schade kunnen veroorzaken en zelf schade kunnen lijden. Wij bieden (gratis) een vrijwilligersverzekering aan.

Deze verzekering is bedoeld om de risico’s die u loopt tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk te verzekeren. Alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Twenterand zijn automatisch verzekerd. Informatie zoals bijv. een nieuwe brochure, polisvoorwaarden en het schadeformulier is te vinden op de website van Centraal Beheer (VNG Vrijwilligersverzekering). Schademeldingen kunt ook digitaal regelen via Centraal Beheer.

Heeft u vragen over de vrijwilligersverzekering? Dan kunt u contact opnemen met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand via telefoonnummer 0546 481 456 of via e-mailadres info@vrijwilligerswerktwenterand.nl. Op werkdagen zijn we van 9.00 tot 13.00 uur telefonisch bereikbaar.

Vrijwilligersverzekering ook voor uitvoeren tegenprestatie

De Vrijwilligersverzekering is ook bedoeld voor inwoners die in opdracht van de gemeente Twenterand vrijwilligerswerk doen als tegenprestatie (voor behoud van hun uitkering).

De Vrijwilligersverzekering is aangepast omdat op 1 januari 2015 de Participatiewet is ingegaan. Met de komst van de Participatiewet mag de gemeente een tegenprestatie vragen voor de uitkering. De tegenprestatie bestaat uit onbetaald werk dat nuttig is voor de samenleving. Vanaf 2015 vallen ook inwoners die in opdracht van de gemeente Twenterand vrijwilligerswerk doen als tegenprestatie onder de dekking van de Vrijwilligerspolis. Hierdoor is een grotere groep inwoners die zich onbetaald inzet voor de samenleving verzekerd indien hij/zij schade ondervindt of schade toebrengt tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk