De ANV is, met medewerking van de Groene Loper Twenterand, druk bezig geweest om via sponsoren een (vogel)kijkhut aan te schaffen. De insteek was om de kijkhut aan te schaffen voor het weidevogelgebied aan de oost kant van Vriezenveen. Door hier een hut te plaatsen kunnen bezoekers meer en langer genieten van alles wat er is te zien. Als snel ontstond het idee voor een mobiele kijkhut. Hierdoor is deze op meerdere plekken te gebruiken als uitzichtpost voor de natuur zoals Veenschap en Engbertsdijkvenen.

De vogelkijkhut sluit goed aan bij al bestaande projecten zoals Wies met de Patries. Goed denkbaar is om deze kijkhut ook te gebruiken om deze soort te observeren maar natuurlijk ook vele andere opties behoren nu tot de mogelijkheid. Naast natuurliefhebbers en fotografen kunnen ook scholen gebruik  maken van deze kijkhut. Na contacten met BOVO te Vroomshoop bleek dat we aan het juiste adres waren. Door hun vakkundige expertise zijn zij in staat de uitkijkhut op maat te vervaardigen op een aangeschafte aanhanger. De leerlingen van BOVO hebben fantastisch werk geleverd en een super kijkhut vervaardigd.

Prins Bernard cultuurfonds

Door een subsidie van het Staargaard van Oostrum fonds, een onderdeel van het Prins Bernard Cultuurfond aangevuld met een tegemoetkoming vanuit de gemeente Twenterand was het gros van de benodigde geldmiddelen voor handen voor de aanschaf van de aanhanger en bouw van een mobiele kijkhut. Naast BOVO voor de bouw, het Prins Bernard Fonds en Gemeente Twenterand  willen we de Vriezenveense ondernemers; Beverdam Machinery en  Dasselaar Bedrijfsauto Spuiterij danken voor hun bijdrage.

ANV Land & Schap

ANV Land en Schap probeert lokale natuur initiatieven tussen  enerzijds agrariërs en andere partijen anderzijds met elkaar te verbinden met het doel meer natuur inclusieve landbouw binnen de gemeente Twenterand, Rijssen-Holten en Hellendoorn-Nijverdal. De ANV beheert de kijkhut. Periodiek zal worden gemeld op welke locatie de kijkhut is te vinden. Op dit moment staat hij bij de Johannes Hoeve aan de Dalweg te Vriezenveen.

Voor informatie kunt u terecht bij adviseur van de ANV Bert Aman, of via info@anvlandenschap.nl