De Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke stand in Twenterand stellen zich aan u voor:

Renée Horstman

Renee Horstman

Van harte! Jullie hebben besloten te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Nu is het zover dat jullie een trouwambtenaar uit mogen kiezen. En dat komt heel goed uit, want ik ben op zoek naar een bruidspaar ?

Jullie staan centraal op deze bijzondere dag. Graag wil ik samen met jullie de huwelijksvoltrekking persoonlijk maken. Een op maat gemaakte ceremonie waarbij we gebruik kunnen maken van allerlei ingrediënten. Voor de persoonlijke input kom ik bij jullie op bezoek. Ik zorg voor een mooie toespraak als opmaat naar het JA-woord, omlijst met het wettelijke gedeelte.

Het wordt een ceremonie die ook echt is afgestemd op jullie als uniek paar. Jullie zijn het middelpunt maar misschien is er iemand waar jullie speciale aandacht aan willen schenken. Hiervoor zijn allerlei mooie passende uitingen te vinden, graag help ik daarbij.

Maar met wie krijgen jullie dan te maken? Mijn naam is Renée Horstman en allereerst wil ik jullie vertellen dat ik het geweldig vind om trouwambtenaar te zijn. Ik ben enthousiast en een echt “mensen-mens”. Bovendien ervaringsdeskundige omdat ik al 33 jaar getrouwd ben, moeder van een zoon en een dochter. Ruim 30 jaar woonachtig in Vriezenveen, een heerlijke plek om te wonen. Met veel plezier werkzaam bij de gemeente Twenterand, waar ik samen met mijn collega’s verantwoordelijk ben voor het Servicepunt. In mijn vrije tijd sport ik graag, wandelen en zwemmen vind ik ook erg leuk. Maar het is ook heerlijk om af en toe helemaal niks te doen, en dat kan ik ook!

Wat zou het toch leuk zijn als wij elkaar gaan ontmoeten om samen jullie huwelijksceremonie voor te bereiden! Ik verheug mij er nu al op ….

Graag tot ziens !

Sabine Hospers

Vier het leven ~ vier de liefde!

Jullie staan op het punt een belangrijke verbintenis met elkaar aan te gaan! En zo’n mooi moment moet gevierd worden! Jullie kijken vast al lang uit naar deze bijzondere dag. Maar hopelijk kijken jullie nog veel langer met plezier terug op deze dag. Het lijkt mij een eer om samen met jullie op pad te gaan om deze dag tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken! Want wat is er mooier dan de liefde samen te brengen!

Mijn naam is Sabine Hospers - Spijker. Ik ben getrouwd met Berno en we wonen samen met onze kinderen, Gijs en Sophie, in Vriezenveen.
In het dagelijks leven werk ik op een basisschool in Lemelerveld. Ik sta daar als juf voor de groep en mag de functie van taal-/ leescoördinator vervullen. Een fijne baan waardoor ik ook veel in contact en gesprek ben met mensen. De ene dag is er ruimte voor een lach en de andere voor een traan. Ik probeer me in te leven in het moment van de dag. Zo zal ik ook met jullie op pad gaan.

In een persoonlijke kennismaking kunnen we elkaar beter leren kennen. Wie zijn jullie en wie zijn de mensen om jullie heen?
Met jullie ideeën, wensen, en inbreng probeer ik een ceremonie op maat te schrijven. Daar waar het moet serieus en daar waar het kan overgoten met een flinke dosis humor. Stijlvol of ontspannen. Ik vind het een feest om jullie ceremonie een unieke vorm te geven en met mooie woorden te mogen invullen.
Tot slot neem ik graag de ceremonie met jullie door zodat jullie ontspannen kunnen uitkijken naar “ jullie dag!”
Lijkt het jullie wat en willen jullie samen met mij op pad … dan zal mijn antwoord zijn: “Ja, ik wil”!

Johan Oordt

Johan Oordt

De dag van je leven…

Die bijzondere dag van jullie leven komt dichterbij. Midden in de organisatie van deze dag zijn jullie nu op zoek naar een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Mijn naam is Johan Oordt. Ik voltrek met groot plezier huwelijken in de gemeente Twenterand. Graag help ik de formele plechtigheid tot een onvergetelijke herinnering voor jullie als bruidspaar en familie te maken. Op deze dag moet het vieren van geluk en liefde centraal staan. Daarbij zal ik positief, creatief en met humor het huwelijk voltrekken.

Ik ben een échte Twenterander, geboren in Vriezenveen en woon nu in Den Ham. Bijna 7 jaar ben ik wethouder geweest van onze mooie gemeente.

De belangrijkste vraag

De belangrijkste vraag is of jullie met elkaar willen trouwen. Hoewel jullie dat natuurlijk allang besloten hebben, stel ik jullie deze vraag ten overstaan van jullie familie en vrienden. Waarom gaan jullie met elkaar trouwen en waarom houden jullie van elkaar? De antwoorden op deze vragen vormen jullie verhaal. Dat verhaal hoort bij de huwelijksdag. Het bevestigt jullie band met elkaar en onderstreept voor anderen, dat ze getuige zijn van een uniek en emotievol moment.

Graag vertel ik jullie verhaal. We maken een afspraak en samen nemen we de huwelijksvoltrekking door. Met jullie input schrijf ik een vrolijke, persoonlijke speech, die een lach tevoorschijn tovert.

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten om samen jullie huwelijk voor te bereiden.

Johannes Schipper

Jullie trouwdag. De mooiste dag van jullie leven.

Graag wil ik me voorstellen. Mijn naam is Johannes Schipper en ik ben geboren in 1959. Gehuwd met Hermie en samen hebben we 3 zoons, 1 dochter en 3 schoondochters en een schoonzoon. Daarnaast genieten we van 5 kleinkinderen. We wonen in het buitengebied van Westerhaar-Vriezenveensewijk op ‘De Johanneshoeve’. Tot mei 2003 was ik melkveehouder met een bijzondere passie voor koeien. Die passie voor koeien is mijn werk wat ik tot op heden met veel plezier mag doen. Ik werk voor een Canadese fokkerijorganisatie en adviseer o.a. in de paringen met stieren die de veehouders maken met hun koeien en de verkoop van rundergenetica. Ik ben een mensen-mens. Betrokken bij de organisatie van jaarlijkse koeienshows en met regelmaat organiseer ik (meerdaagse) uitjes voor de agrarische sector. Vooral het omgaan met de jeugd in deze sector fascineert me. Daarnaast ben ik actief in het kerkenwerk.

Ik ben super blij en dankbaar dat ik per 1 januari 2018 ben benoemd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Iets wat me altijd door het hoofd speelde als een wens. Van huis uit heb ik meegemaakt wat dit mooie werk met een mens doet: een bijdrage mogen leveren op de mooiste dag van jullie leven. Samen met jullie zal ik werken aan een formeel gebeuren op jullie dag, waarin persoonlijkheid en humor een passende plaats zullen hebben. Ook voor de familie zal er een woord zijn. Dit allemaal natuurlijk uitdrukkelijk in overleg met jullie als bruidspaar die deze dag centraal staan. Graag maak ik een  afspraak met jullie om alle details door te spreken. Ik kijk er echt naar uit.

Rely Pas - de Jong

Van harte gefeliciteerd!

Jullie hebben besloten te gaan trouwen, van harte! Een mooie tijd is aangebroken en de voorbereidingen zijn vast al in volle gang. De voorpret is minstens zo belangrijk als de grote dag zelf.

Ik denk graag met jullie mee als het gaat om een persoonlijk tintje op deze dag. Jullie beloven elkaar eeuwige trouw en ik beloof jullie een mooie, op jullie persoonlijk geschreven, ceremonie. Een ceremonie om nooit te vergeten en waarbij het draait om jullie. Ik zal jullie verhaal vertalen, het zal een moment vol herkenning worden. Met een lach en misschien ook met een traan. Alles kan en mag, het is uiteindelijk jullie feest. Jullie zullen het stralend middelpunt zijn.

Wat gaat er aan vooraf?

Een paar weken voor de gekozen trouwdatum gaan we met elkaar sfeer proeven in een persoonlijk gesprek, wat zijn jullie wensen en verwachtingen? Ik zal veel vragen stellen om straks een zo persoonlijk mogelijke ceremonie neer te zetten. Ieder mens is uniek en zo is ook ieder bruidspaar uniek. Van jullie wil ik graag weten wat er absoluut niet vergeten mag worden of juist extra aandacht verdient. Ik ga op zoek naar dat ene persoonlijke tintje, dat jullie dag speciaal maakt. Beperkingen ken ik niet, mogelijkheden daarentegen des te meer.

Mochten jullie besluiten op een andere locatie dan de trouwzaal van het gemeentehuis te willen trouwen, ook dan denk ik graag met jullie mee.

Wie ben ik?

Mijn naam is Rely Pas de Jong en ben samen met mijn gezin woonachtig in Vriezenveen. Naast mijn baan als trouwambtenaar werk ik bij het Toptraject als communicatieadviseur en ben ik graag actief bezig als beeldhouwer in mijn eigen atelier.

Ik zie er naar uit om samen met jullie een invulling te geven aan jullie huwelijksceremonie. Samen maken we het waar!

Karin de Boer-Marsman

‘Als de liefde mar blef winnen, kump het allemoal wel good’

 Mooie woorden van Daniël Lohues. Woorden van hoop, van liefde, van geloven in elkaar. Ik houd daarvan. Van mensen die oprecht om elkaar geven en dat willen laten blijken door officieel en plechtig vast te leggen dat ze van elkaar houden, voor elkaar willen zorgen en elkaar willen steunen. In goede en minder goede tijden. 

Ik ben goedlachs, nieuwsgierig en behulpzaam en stel graag samen met jullie een mooie ceremonie samen waarin jullie centraal staan, met aandacht voor detail en net dát accentje dat voor jullie belangrijk is. Het gaat tenslotte om jullie dag!

Mijn naam is Karin de Boer-Marsman. Geboren en getogen in Vroomshoop en na meer dan twintig jaar in Noord-Holland inmiddels al weer ruim tien jaar bijna op het oude honk. Naast mijn werk bij een huisartsenzorggroep geniet ik van de toneelgroep waar ik deel van uitmaak, wandel ik graag met mijn hond en ben ik heel gelukkig in mijn huwelijk en als moeder van drie volwassen zoons. Dat is mijn rijkdom en dat gun ik jullie ook!