De Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke stand in Twenterand stellen zich aan u voor:

Harry ten Brinke

Harry ten Brinke

Mijn naam Harry ten Brinke. Ik ben geboren op 18 augustus 1954, woon aan de Oranjestraat nummer 32 te Vroomshoop en ben getrouwd met Harriët. Samen hebben we twee kinderen, een zoon en een dochter, en zijn we de gelukkige en trotse opa en oma van een prachtige kleindochter en een geweldige kleinzoon.

Mijn vrouw en ik runnen sinds 1982 samen onze eigen herenmodezaak in het centrum van Vroomshoop; werk dat we met heel veel plezier doen. In mijn vrije tijd houd ik me onder meer bezig met muziek, zowel actief als passief. Ik bespeel een aantal instrumenten maar ben hoofdzakelijk trombonist (in twee orkesten) en tevens leider van een koperensemble. Maar ik luister ook graag naar b.v. klassieke muziek, jazz en blues. Verder ben ik nog voorzitter van de Programmaraad van Activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop, waar ik samen met anderen ieder seizoen weer mooie theatervoorstellingen programmeer.

Op het sportieve vlak doe ik gedurende de zomermaanden aan wielrennen. Daarnaast gaan we iedere winter lekker een weekje skiën om inspanning en ontspanning op een relaxte manier met elkaar te combineren en plannen we ieder jaar, samen met een stel goede vrienden, een stedentrip in of buiten Europa. Het werken in en om huis en tuin is ook iets dat ik, samen met Harriët, met veel plezier doe.

En dan ben ik ook nog (sinds 2005) buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de gemeente Twenterand. Werkzaamheden die mij heel erg veel plezier bezorgen, met name vanwege de fijne persoonlijke contacten. Iedere babs doet het werk op zijn of haar eigen manier. Mijn uitgangspunt is altijd dat het persoonlijke aspect voorop dient te staan. Natuurlijk zijn er de bekende huwelijksvragen en de akte die getekend dient te worden, maar het verhaal dat door de 'babs' wordt afgestoken dient naar mijn mening toegespitst te zijn op de persoonlijkheid van bruid en bruidegom. Daarnaast probeer ik tijdens mijn speech steeds een goede balans te vinden tussen het serieuze aspect van de huwelijksvoltrekking en de humor die ik er in verwerk. Er mag dus gelachen worden.

Om er samen iets moois van te maken maak ik daarom, een dag of tien voorafgaande aan de grote dag, een afspraak met het toekomstige bruidspaar om elkaar wat beter te leren kennen en wat informatie 'los te peuteren'. Deze informatie is dan voor mij de leidraad voor het schrijven van de speech die ik tijdens de huwelijksplechtigheid ga houden. Het komt overigens vaak voor dat ik spontaan van de geschreven tekst afwijk omdat de interactie met de aanwezigen daarom vraagt. Vanzelfsprekend sta ik altijd open voor wensen van het bruidspaar, dit kan iets te maken hebben met de duur van de plechtigheid, de aanwezige gasten, de muziek of de manier van ringen wisselen of misschien is er een bepaalde act die dient te worden opgevoerd. Alles is bespreekbaar, mits het natuurlijk binnen de fatsoensnormen blijft.

Als het contact met het bruidspaar goed is, hetgeen gelukkig meestal het geval is, dan leidt dat tot een bepaalde chemie die ervoor zorgt dat de huwelijksdag, maar vooral de ceremonie in het gemeentehuis of op locatie, een onvergetelijke gebeurtenis wordt waaraan zowel het bruidspaar als ook de babs veel plezier beleeft en nog vaak wordt teruggedacht.

Ellis Geerdink

Ellis Geerdink

Van harte gefeliciteerd!

Jullie hebben ervoor gekozen om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Het moment waarop jullie elkaar het ja-woord geven is een speciale gebeurtenis met jullie als stralend middelpunt.

Ik wil er graag voor zorgen dat jullie trouwdag een bijzondere dag wordt. Door te luisteren naar jullie verhaal en jullie wensen kunnen we de huwelijksvoltrekking, op het gemeentehuis of een locatie naar keuze, zo vormgeven dat het een speciaal moment wordt om nooit te vergeten.

Mijn naam is Ellis Geerdink. Na mijn jeugd te hebben doorgebracht in Hengelo, ben ik inmiddels al 32 jaar woonachtig in Vroomshoop en helemaal op mijn plek in de gemeente Twenterand. Ik ben getrouwd met Roel en samen hebben wij 2 dochters: Karlijn en Lotte.

Mijn aanpak in de voorbereidingen naar jullie huwelijk zal vooral warm en persoonlijk zijn met de nodige aandacht voor humor. In een gesprek nemen we de gehele ceremonie  en jullie wensen door. En ik hoop  jullie beter te leren kennen.

Naast aandacht voor jullie als bruidspaar, vind ik het belangrijk om ook oog te hebben voor de mensen om jullie heen. Voor iedereen moet deze speciale dag namelijk plezierig en ontspannen verlopen.

Ik zou het geweldig vinden om mijn bijdrage te mogen leveren aan ‘jullie’ dag!

Esther van Groningen

Esther van Groningen

Hallo Bruidspaar/Partners!

Trouwen met elkaar of een partnerschap laten registreren, dat kan op veel verschillende manieren!

Graag nodig ik jullie uit om samen iets moois te maken van dit bijzondere moment in jullie leven. Het is geweldig om naar datgene te zoeken wat jullie verhaal zo bijzonder maakt. Het is een mooie uitdaging voor mij, om dat op een warme en liefdevolle wijze weer te geven in een speech. Een aantal weken voor de grote dag nemen jullie contact met mij op, om een afspraak te maken voor een ontspannen en gezellig voorgesprek.

Als BABS wil ik vooral jullie veel ruimte geven voor eigen inbreng. Uiteraard ga ik zeer zeker zorgen voor een grote glimlach en wellicht soms een traantje……Zo zal er ook speciale aandacht zijn voor jullie naaste familie, getuigen en vrienden, dit met als resultaat een unieke ceremonie.

Mijn naam is Esther Bosman - Van Groningen. Sinds enige tijd ben ik met ontzettend veel plezier BABS! Ik ben spontaan, vrolijk en wat ikzelf een mooie eigenschap vind, is dat ik mensen in hun waarde laat en ze graag op hun gemak stel. Ik ben zelf ook getrouwd met Marc en ik heb twee dochters, te weten Jasmijn (19) en Florien (15). In mijn vrije tijd doe ik heel graag inspiratie op als ik op mijn motor rijd en heb ik een ware voorliefde voor mijn rozenperk. Om sportief en gezond te blijven, sla ik graag een balletje bij de volleybal.

Toen ik begonnen ben met mijn functie als BABS, had ik één motto: “Je kunt de zon als een gele stip schilderen, maar ik maak voor jullie van een gele stip heel graag een stralende zon.” Ik kijk uit naar jullie ontmoeting en wens jullie veel succes, maar vooral plezier met alle voorbereidingen.

Liefdevolle groet,
Esther van Groningen

Renée Horstman

Renée Horstman

Van harte! Jullie hebben besloten te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Nu is het zover dat jullie een trouwambtenaar uit mogen kiezen. En dat komt heel goed uit, want ik ben op zoek naar een bruidspaar 😊

Jullie staan centraal op deze bijzondere dag. Graag wil ik samen met jullie de huwelijksvoltrekking persoonlijk maken. Een op maat gemaakte ceremonie waarbij we gebruik kunnen maken van allerlei ingrediënten. Voor de persoonlijke input kom ik bij jullie op bezoek. Ik zorg voor een mooie toespraak als opmaat naar het JA-woord, omlijst met het wettelijke gedeelte.

Het wordt een ceremonie die ook echt is afgestemd op jullie als uniek paar. Jullie zijn het middelpunt maar misschien is er iemand waar jullie speciale aandacht aan willen schenken. Hiervoor zijn allerlei mooie passende uitingen te vinden, graag help ik daarbij.

Maar met wie krijgen jullie dan te maken? Mijn naam is Renée Horstman en allereerst wil ik jullie vertellen dat ik het geweldig vind om trouwambtenaar te zijn. Ik ben enthousiast en een echt “mensen-mens”. Bovendien ervaringsdeskundige omdat ik al 33 jaar getrouwd ben, moeder van een zoon en een dochter. Ruim 30 jaar woonachtig in Vriezenveen, een heerlijke plek om te wonen. Met veel plezier werkzaam bij de gemeente Twenterand, waar ik samen met mijn collega’s verantwoordelijk ben voor het Servicepunt. In mijn vrije tijd sport ik graag, wandelen en zwemmen vind ik ook erg leuk. Maar het is ook heerlijk om af en toe helemaal niks te doen, en dat kan ik ook!

Wat zou het toch leuk zijn als wij elkaar gaan ontmoeten om samen jullie huwelijksceremonie voor te bereiden! Ik verheug mij er nu al op ….

Graag tot ziens !

Sabine Hospers

Sabine Hospers

Vier het leven ~ vier de liefde!

Jullie staan op het punt een belangrijke verbintenis met elkaar aan te gaan! En zo’n mooi moment moet gevierd worden! Jullie kijken vast al lang uit naar deze bijzondere dag. Maar hopelijk kijken jullie nog veel langer met plezier terug op deze dag. Het lijkt mij een eer om samen met jullie op pad te gaan om deze dag tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken! Want wat is er mooier dan de liefde samen te brengen!

Mijn naam is Sabine Hospers - Spijker. Ik ben getrouwd met Berno en we wonen samen met onze kinderen, Gijs en Sophie, in Vriezenveen.
In het dagelijks leven werk ik op een basisschool in Lemelerveld. Ik sta daar als juf voor de groep en mag de functie van taal-/ leescoördinator vervullen. Een fijne baan waardoor ik ook veel in contact en gesprek ben met mensen. De ene dag is er ruimte voor een lach en de andere voor een traan. Ik probeer me in te leven in het moment van de dag. Zo zal ik ook met jullie op pad gaan.

In een persoonlijke kennismaking kunnen we elkaar beter leren kennen. Wie zijn jullie en wie zijn de mensen om jullie heen?
Met jullie ideeën, wensen, en inbreng probeer ik een ceremonie op maat te schrijven. Daar waar het moet serieus en daar waar het kan overgoten met een flinke dosis humor. Stijlvol of ontspannen. Ik vind het een feest om jullie ceremonie een unieke vorm te geven en met mooie woorden te mogen invullen.
Tot slot neem ik graag de ceremonie met jullie door zodat jullie ontspannen kunnen uitkijken naar “ jullie dag!”
Lijkt het jullie wat en willen jullie samen met mij op pad … dan zal mijn antwoord zijn: “Ja, ik wil”!

Johan Oordt

Johan Oordt

De dag van je leven…

Die bijzondere dag van jullie leven komt dichterbij. Midden in de organisatie van deze dag zijn jullie nu op zoek naar een ambtenaar van de burgerlijke stand.

Mijn naam is Johan Oordt. Ik voltrek met groot plezier huwelijken in de gemeente Twenterand. Graag help ik de formele plechtigheid tot een onvergetelijke herinnering voor jullie als bruidspaar en familie te maken. Op deze dag moet het vieren van geluk en liefde centraal staan. Daarbij zal ik positief, creatief en met humor het huwelijk voltrekken.

Ik ben een échte Twenterander, geboren in Vriezenveen en woon nu in Den Ham. Bijna 7 jaar ben ik wethouder geweest van onze mooie gemeente.

De belangrijkste vraag

De belangrijkste vraag is of jullie met elkaar willen trouwen. Hoewel jullie dat natuurlijk allang besloten hebben, stel ik jullie deze vraag ten overstaan van jullie familie en vrienden. Waarom gaan jullie met elkaar trouwen en waarom houden jullie van elkaar? De antwoorden op deze vragen vormen jullie verhaal. Dat verhaal hoort bij de huwelijksdag. Het bevestigt jullie band met elkaar en onderstreept voor anderen, dat ze getuige zijn van een uniek en emotievol moment.

Graag vertel ik jullie verhaal. We maken een afspraak en samen nemen we de huwelijksvoltrekking door. Met jullie input schrijf ik een vrolijke, persoonlijke speech, die een lach tevoorschijn tovert.

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten om samen jullie huwelijk voor te bereiden.

Johannes Schipper

Johannes Schipper

Jullie trouwdag. De mooiste dag van jullie leven.

Graag wil ik me voorstellen. Mijn naam is Johannes Schipper en ik ben geboren in 1959. Gehuwd met Hermie en samen hebben we 3 zoons, 1 dochter en 3 schoondochters. We wonen in het buitengebied van Westerhaar-Vriezenveensewijk op ‘De Johanneshoeve’. Tot mei 2003 was ik melkveehouder met een bijzondere passie voor koeien. Die passie voor koeien is mijn werk wat ik tot op heden met veel plezier mag doen. Ik werk voor een Canadese fokkerijorganisatie en adviseer o.a. in de paringen met stieren die de veehouders maken met hun koeien en de verkoop van rundergenetica. Ik ben een mensen-mens. Betrokken bij de organisatie van jaarlijkse koeienshows en met regelmaat organiseer ik (meerdaagse) uitjes voor de agrarische sector. Vooral het omgaan met de jeugd in deze sector fascineert me. Daarnaast ben ik actief in het kerkenwerk.

Ik ben super blij en dankbaar dat ik per 1 januari 2018 ben benoemd als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Iets wat me altijd door het hoofd speelde als een wens. Van huis uit heb ik meegemaakt wat dit mooie werk met een mens doet: een bijdrage mogen leveren op de mooiste dag van jullie leven. Samen met jullie zal ik werken aan een formeel gebeuren op jullie dag, waarin persoonlijkheid en humor een passende plaats zullen hebben. Ook voor de familie zal er een woord zijn. Dit allemaal natuurlijk uitdrukkelijk in overleg met jullie als bruidspaar die deze dag centraal staan. Graag maak ik een  afspraak met jullie om alle details door te spreken. Ik kijk er echt naar uit.