Bent u starter op de huizenmarkt maar heeft u op dit moment nog niet voldoende inkomen om het huis van uw dromen te kunnen financieren? Dan komt u misschien in aanmerking voor onze starterslening. De starterslening is een overbrugging tussen de aankoopkosten van een woning, en de maximale lening die u als koper kunt krijgen bij een bank volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De eerste drie jaar zijn rente- en aflossingsvrij. Wanneer uw inkomen daarna toereikend is, moet u deze lening naar draagkracht aflossen.

Verzoek aanvragen Starterslening

Belangrijkste voorwaarden voor de starterslening in Twenterand

  • De starterslening geldt alleen voor bestaande woningen en dus niet voor nieuwbouw
  • De hoogte van de starterslening bedraagt maximaal 20% van de aankoopkosten van de woning  met een maximum van € 30.000
  • De koopsom van de woning is niet hoger dan € 200.000
  • Op is op. De starterslening wordt verstrekt op volgorde van aanmelding bij de gemeente Twenterand

Voorbeeld

Stel dat u voor de aankoop van uw woning een hypotheek van € 170.000 nodig heeft. U en uw partner hebben een gezamenlijk jaarinkomen van € 31.500 waarmee u bij de bank een hypotheek kunt krijgen van bijvoorbeeld € 140.000. De Starterslening bedraagt dan € 30.000.

Aanvragen

Wanneer u een starterslening wilt aanvragen, kunt u zich aanmelden via het verzoek aanvragen Starterslening (deze staat ook onderaan deze pagina). Wanneer u aan de Twenterandse voorwaarden voldoet, ontvangt u een toewijzingsbrief. Deze toewijzing is onder voorbehoud van een positieve financieringstoets van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Ook ontvangt u een aanvraagbrochure met daarin het aanvraagformulier. Het aanvraagformulier moet u daarna zelf (met de daarbij gevraagde documenten) opsturen naar SVn. Zij toetst binnen acht weken de aanvraag en beoordeelt of u ook financieel gezien in aanmerking komt voor een Starterslening.

Offerte SVn

Als u in aanmerking komt voor een starterslening ontvangt u van SVn een offerte voor de Starterslening met daarbij een uitgebreide toelichting. Met deze offerte kunt u bij uw eigen bank voor het resterende bedrag een hypotheek aanvragen. Een kopie van de hypotheekofferte van de bank stuurt u daarna naar SVn. Zodra u de offerte van SVn accepteert, stuurt SVn de benodigde stukken naar de notaris. SVn stuurt u hiervan een bevestiging zodat u een afspraak kunt maken met de notaris voor het passeren van de akte van uw Starterslening en van de akte van de hypotheek. Beide leningen moeten gelijktijdig passeren.

Meer informatie

Op de website van SVn www.svn.nl vindt u meer informatie over de werking van de starterslening en het aanvragen ervan. Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op met de gemeente Twenterand via telefoonnummer (0546) 840 840.

Let op! Heeft u een starterslening aangevraagd en besluit u hiervan af te zien, wilt u dit dan per e-mail (info@twenterand.nl) of telefonisch via (0546) 840 840 doorgeven.

Verzoek aanvragen Starterslening