Bent u het niet eens met het schaderapport dat de provincie Overijssel heeft opgesteld? Dan kunt u ervoor kiezen om een contra-expert in te huren. De provincie biedt een subsidie aan om een deel van deze contra-expertise te vergoeden. De gemeente Twenterand kan helpen bij het aanvragen van deze subsidie.

Op de website van de provincie Overijssel kunt u deze subsidie voor kosten contra-expertise aanvragen.

Provinciale subsidie contra-expertise aanvragen(externe link)

 

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie?

Vanuit de gemeente Twenterand kunt u hulp krijgen bij het indienen van de aanvraag. Bel (0546) 840 840 om in verbinding te worden gesteld met Letty Koster. Zij helpt u verder. U kunt bellen van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag tot 12.30 uur. Of stuur een e-mail naar info@twenterand.nl.

Aanvullende opmerking

Net als u hebben wij in TC Tubantia op 14 april kunnen lezen dat de provincie Overijssel zelf bestaande taxatierapporten gaat controleren. Dit gebeurt met een tweede onderzoek. Tubantia schrijft: ‘Constructeurs, schade-experts en aannemers gaan in opdracht van de provincie Overijssel nogmaals kijken naar schaderapporten die inmiddels zijn opgemaakt bij beschadigde huizen langs het kanaal Almelo-De Haandrik.’ 

De gemeente Twenterand heeft naar aanleiding van dit bericht navraag gedaan bij de provincie of de subsidieregeling zal veranderen. Zodra hier duidelijkheid over is, wordt dat op deze pagina gemeld.