Planten zorgen voor opname van CO2 en de productie van zuurstof. Maar ook voor voedsel voor insecten en bijen. Met de opwarming van de aarde in ons achterhoofd, worden planten steeds belangrijker. Zorg voor planten is een leuke vorm van tijdsbesteding voor veel mensen, met als bijkomend voordeel een opgefleurde tuin. Tegelijk heeft het een positief effect op de gezondheid en de biodiversiteit.

Planten zijn dus belangrijk. Daarom heeft de Groene Loper, samen de medewerkers van de Koningshoeve, het idee opgevat een planten-bieb op te richten. Het is de bedoeling dat iedereen die een stekje komt halen, zelf ook weer iets in de kast terug zet, en anders een donatie doet van minimaal een euro voor de planten-bieb. Hiermee blijft de bieb blijvend gevuld. Mensen die een plantje over hebben mogen deze ook doneren aan de bieb. Dagelijks zorgen de medewerkers voor de verzorging van de planten en stekjes.

Welkom

De Koningshoeve zit aan de Hammerweg 111 in Vriezenveen. De planten-bieb staat voor aan de straat en is op werkdagen geopend van 9.00 tot 15.00 uur. U bent van harte welkom een bezoek aan de bieb te brengen en eventueel een reactie achter te laten op de Facebook-pagina van de Koninghoeve (https://www.facebook.com/zorgboerderijdekoningshoeve/). Kijk ook eens op www.zorgboerderijdekoningshoeve.nl. Heeft u vragen? Mail dan naar groenelopertwenterand@gmail.com.