Vanaf 2,5 jaar mag uw kind in Twenterand naar de peuteropvang. Spelen en plezier maken met andere kinderen is erg goed voor de ontwikkeling van een kind. Peuters zijn heel leergierig. Op de peuteropvang krijgen ze spelenderwijs activiteiten aangeboden om zich verder te ontwikkelen en ze voor te bereiden op school.

Met de wettelijke urenuitbreiding voor de voorschoolse educatie heeft de gemeente ook besloten om de reguliere peuteropvang uit te breiden van 6 naar 8 uur per week. Gaat uw kind naar de peuteropvang en krijgt u geen kinderopvangtoeslag dan krijgt uw kind  vanaf 1 augustus 2020 geen 6 maar 8 uur per week opvang.

Waar is de peuteropvang?

Peuteropvang wordt georganiseerd door kinderopvang. Elke peuter kan in aanmerking komen voor twee dagdelen peuteropvang. Voor informatie of het aanmelden van uw peuter kunt u terecht bij één van de kinderopvangorganisaties:

peuteropvang

Kinderopvang Humankind - regio West Twente (voorheen de Cirkel)

In alle kernen
(0546) 545 070
www.humankind.nl  

Kinderopvang De Giraffe

Koningin Beatrixlaan 21
Vroomshoop
(0546) 241 130
www.kinderopvangdegiraffe.nl  

Kinderopvang De Hooiberg

Vinckenweg 91
De Pollen
(0546) 600 060
www.kov-dehooiberg.nl  
 

Meer weten?

Heeft u vragen over peuteropvang? Ga dan eens langs bij een van de locaties. U kunt er uw kind ook aanmelden.

Hoeveel kost het?

Wat u moet betalen voor peuteropvang hangt af van hoeveel u verdient. U kunt een groot gedeelte hiervan terug krijgen via de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst.

Voor zowel de voorschoolse educatie als de peuteropvang betaalde u tot nu toe over 6 uur per week een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Vanaf 1 augustus 2020 wordt de ouderbijdrage niet meer berekend over 6 uur maar over 8 uur per week. Dit betekent dat u iets meer gaat betalen. Ouders met een minimum inkomen gaan ruim 2 euro per maand meer betalen, voor ouders met een modaal inkomen bedraagt de kostenstijging ruim 6 euro per maand.

Een VVE plaats bestaat uit 16 uur en wordt aangeboden in tenminste 3 of 4 dagdelen. Voor de eerste 8 uur betaalt u de ouderbijdrage zoals deze in de gemeentelijke ouderbijdrage tabel peuteropvang staat.

Wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding volgens de regeling kinderopvang toeslag betaalt u de volledige uurprijs zelf, maar kunt u via de Belastingdienst per maand een deel retour ontvangen. De hoogte van de teruggave is afhankelijk van uw inkomen. Kinderen van ouders die beide werken (tweeverdieners), kunnen gebruik maken van dit aanbod.

Over de tweede 8 uur betaalt u geen ouderbijdrage of kosten. Het consultatiebureau stelt vast of uw kind hiervoor in aanmerking komt. Wanneer dit zo is ontvangt u van hen een doorverwijzingsbrief.

Deze brief moet u meesturen met de aanmelding bij de peuteropvang.

Meer informatie over de regelingen