Overzicht bedrijventerreinen

In de gemeente Twenterand zijn de volgende bedrijventerreinen:

Den Ham

Bedrijventerrein Vriezendijk

Een klein gemengd bedrijventerrein aan de zuidoost zijde van de kern Den Ham. Hier worden geen kavels meer uitgegeven.

Bedrijventerrein Kroezenhoek

Een gemengd bedrijventerrein aan de zuidzijde van de kern Den Ham. Het terrein is circa 10 hectare groot en is in de eerste plaats bedoeld als vestigingsplaats voor lokale bedrijven. Een beperkt aantal gronden is nog beschikbaar. Meer informatie daarover is te verkrijgen via Explorius uit Rijssen of via www.bouwenintwenterand.nl.

Vriezenveen

Bedrijventerrein Weitzelpoort

Een gemengd bedrijventerrein in het noordwesten van Vriezenveen, tussen het kanaal Almelo-de Haandrik en de Nieuwe Daarlerveenseweg. Het bedrijventerrein is gerevitaliseerd. Op het terrein zijn lichte en middelzware bedrijven toegestaan. Hier worden geen kavels meer uitgegeven.

Bedrijventerrein Almeloseweg

Een gemengd bedrijventerrein in het zuidoosten van Vriezenveen, direct grenzend aan de N-36 die ligt tussen Almelo en Hardenberg. Het bedrijventerrein heeft een oppervlakte van circa 11 hectare. Op dit jonge terrein zijn diverse bedrijfsverzamelgebouwen gevestigd. Er geldt een verplichte deelname aan parkmanagement. Er mogen zich bedrijven vestigen tot maximaal milieucategorie 3b.

Er zijn nog verschillende kavels beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente, via 0546- 840 840. Welke kavels nog beschikbaar zijn, is terug te vinden op bouwenintwenterand.nl.

Bedrijventerrein Oosterweilanden

Dit bedrijventerrein is in ontwikkeling. Het terrein kent een hoge duurzaamheidsambitie. Via het milieupuntensysteem is een subsidie op duurzaamheid mogelijk. De eerste 6 hectare is bouwrijp na de zomervakantie van 2019. Op dit bedrijventerrein mogen zich bedrijven vestigen tot maximaal milieucategorie 3.1, dan wel 4.2.

Er zijn verschillende kavels beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente via 0546- 840 840. Welke kavels nog beschikbaar zijn, is terug te vinden op bouwenintwenterand.nl.

Vroomshoop

Bedrijventerrein De Sluis

Een gemengd bedrijventerrein aan de zuidzijde van de kern Vroomshoop, ten zuiden van het Zwolsekanaal. Het bedrijventerrein is gerevitaliseerd. Hier worden geen kavels meer uitgegeven.

Bedrijventerrein Linderflier

Een gemengd bedrijventerrein gelegen aan de zuidkant van Vroomshoop, ten noorden van het Zwolsekanaal. Hier worden geen kavels meer uitgegeven.

Bedrijventerrein Vroomshoop Oost

Een gemengd bedrijventerrein ten zuidoosten van de Europasingel in Vroomshoop. Meer informatie hierover is te verkrijgen via Ten Hag of via bouwenintwenterand.nl

Westerhaar-Vriezenveensewijk

Bedrijventerrein Garstelanden

Een gemengd bedrijventerrein gelegen aan de Garstweg, ten oosten van Westerhaar en de N-36 die ligt tussen Almelo en Hardenberg.

Er zijn nog enkele kavels beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente. Welke kavels nog beschikbaar zijn, is terug te vinden op bouwenintwenterand.nl.