Hebt u hulp nodig bij uw financiële problemen of komt u er zelf niet meer uit? Het Meldpunt schulden kan u helpen weer grip te krijgen op uw inkomsten en uitgaven, het oplossen van uw schulden of u verder adviseren op het gebied van financiën.

Wanneer u geldproblemen hebt, aarzel dan niet om het Meldpunt Schulden van de gemeente te bellen of te mailen. Wij zijn er voor u en hoe eerder u ons inschakelt, hoe beter wij u kunnen helpen.

Waar vind ik het Meldpunt Schulden?

U kunt het Meldpunt Schulden telefonisch bereiken op maandag en dinsdag de hele dag en op donderdag en vrijdag in de ochtenden. Het Meldpunt is bereikbaar via telefoonnummer 0546 - 840 840. U kunt ook een e-mail sturen naar meldpuntschulden@twenterand.nl.

Hoeveel kost het?

Onze schulddienstverlening is vaak gratis. Dus schakel vooral het Meldpunt Schulden in.

Hoe werkt het?

We nodigen u uit voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek besprkeen we uw financiële situatie. Welke schulden u heeft, hoeveel inkomen en wat uw uitgaven zijn. Ook kijken we samen waar u geld kunt besparen en hoe u eventueel voor extra inkomen kunt zorgen.

Wanneer meer begeleiding nodig is bij het oplossen van uw schulden, krijgt daarover (gratis) advies van een medewerker van het Meldpunt Schulden.  

Is er sprake van een bedreigende financiële situatie? Dan is het eerste gesprek in ieder geval binnen drie werkdagen. Bedreigende situaties zijn:

  • huisuitzetting
  • afsluiting van gas, water en licht
  • opzegging van uw zorgverzekering

Bent u ondernemer?

Heeft u als (ex-)ondernemer financiële problemen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen? Dreigen de schulden u boven het hoofd te groeien? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het ROZ in Hengelo. ROZ is de adviesorganisatie in Twente voor starters en ondernemers. Ook hier geldt dat deze dienstverlening veelal gratis is.

Contactgegevens ROZ(externe link)