Is het lastig om alle rekeningen te betalen? Of moet u rondkomen met minder inkomen door ziekte, ontslag of echtscheiding? Misschien heeft u geen zicht op uw inkomsten en uitgaven? U weet dat er iets moet gebeuren, maar wat? Weet dan dat u niet de enige bent met deze problemen.

Het Meldpunt Geldzorgen wil u als inwoner helpen, door samen te zoeken naar een oplossing voor uw geldzorgen. Twijfel niet en vraag om hulp. Onze hulp is voor iedereen. We helpen niet alleen inwoners met een baan of uitkering, maar ook als ondernemer bent u welkom. Onze hulp is altijd gratis.

Hoe kunnen wij u helpen?

Advies

Heeft u een vraag over uw inkomen, financiële regelingen en voorzieningen of heeft u beginnende betalingsachterstanden? Het Meldpunt Geldzorgen adviseert u graag. Afhankelijk van uw vraag zal er gekeken worden of er een persoonlijk gesprek ingepland gaat worden.

Hulp bij geldzorgen

Voor hulp bij geldzorgen kunt u bellen met het Meldpunt Geldzorgen op 0546-840840 of een e-mail sturen naar meldpuntgeldzorgen@twenterand.nl

Wij nodigen u uit voor een persoonlijk gesprek. Het gesprek kan plaatsvinden op het gemeentehuis of bij u thuis, wat u prettig vindt. Samen maken we een overzicht van de inkomsten en uitgaven en maken we een schuldenoverzicht. We kijken of u gebruik maakt van alle financiële regelingen en voorzieningen. Daarnaast kijken we wat u nodig heeft om de schulden op te lossen.

Het is mogelijk dat u doorverwezen wordt naar een samenwerkende instantie voor aanvullende hulp.

Het Meldpunt Geldzorgen werkt samen met afdeling Werk en Inkomen van de gemeente, ROZ (voor ondernemers), Stadsbank Oost Nederland, zorg- en welzijnsorganisaties en vrijwilligersorganisaties zoals Stichting BOOT (Schuldhulpmaatje).

Crisis

Is er sprake van een crisissituatie? Neem dan direct contact op met het Meldpunt Geldzorgen. Wij zullen dan binnen drie werkdagen een persoonlijk gesprek met u inplannen.

Crisissituaties zijn:

  • Woningontruiming
  • Afsluiting gas, water of energie
  • Opzegging van uw zorgverzekering

Informatie schuldhulpverlening

Wat kunt u zelf doen?