Een veilig gevoel in uw huis. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het helaas niet. In Twenterand werken politie en gemeente samen om de kernen nog veiliger te maken. Eén van de prioriteiten is het terugdringen van het aantal woninginbraken. Door het aanbrengen van eenvoudige middelen en maatregelen kunt u de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Wilt u weten wat u kunt doen? Dan gaan wij u daarbij helpen.

Keurmerk veilig wonen

Gratis inbraakpreventieadvies

De gemeente Twenterand is een inbraakpreventieproject gestart, waarbij wij u dit jaar (2017) een gratis inbraakpreventieadvies kunnen aanbieden voor uw eigen woning. Wij werken samen met het Inbraakpreventieteam van Noaber Bouw in Borne. Het Inbraakpreventieteam beschikt over speciaal opgeleide en gediplomeerde Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) adviseurs. Noaber Bouw adviseert voor alle Twentse gemeenten en is een sociaal en maatschappelijk betrokken organisatie gericht op bouw en advisering.

Hoe gaat het in zijn werk?

Omdat geen enkele woning hetzelfde is komt de PKVW adviseur bij u thuis voor een preventieadvies op maat. In het advies staan maatregelen die u kunt nemen om uw eigen huis te beschermen tegen inbrekers. U kunt de maatregelen zelf uitvoeren, Noaber Bouw inschakelen of een ander PKVW geregistreerd bedrijf in uw buurt hiervoor vragen. Deze laatste kunt u vinden op de website www.politiekeurmerk.nl(externe link) onder het kopje PKVW-bedrijf.

Premiekorting

Wanneer u het advies helemaal opvolgt, heeft u 90% minder kans op inbraak. Ook komt u dan in aanmerking voor het certificaat Veilige Woning. Dat is niet alleen een geruststellende gedachte, maar ook financieel aantrekkelijk. Veel verzekeringsmaatschappijen geven u voor dit certificaat 10 tot 20% premiekorting op de inboedelverzekering.

Zo vraagt u een gratis advies aan

U kunt kosteloos een preventieadvies aanvragen door contact op te nemen met het Inbraak Preventieteam. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 - 12.00 uur op telefoonnummer (074) 26 53 638 of u stuurt een e-mail met een verzoek om een PKVW advies naar pkvw@noaberbouw.nl.

Contact

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@twenterand.nl of telefoon (0546) 840 840.