Hoe veilig is uw woning? Laat uw huis gratis keuren!

Woninginbraak komt nog steeds veel voor, ook in Twenterand. De gevolgen van een inbraak zijn erg vervelend. Er wordt een inbreuk gedaan op uw privacy en u mist wellicht kostbare en dierbare spullen. Los nog van al het gedoe dat u ermee heeft. Daarom is het belangrijk dat u maatregelen neemt om een inbraak in uw woning te voorkomen. Bijvoorbeeld door de juiste verlichting als het donker is, goed hang- en sluitwerk en eventueel een camerasysteem. Omdat wij het belangrijk vinden dat het aantal woninginbraken daalt, kunt u via de gemeente Twenterand gratis en geheel vrijblijvend een inbraakpreventiecheck laten doen door een adviseur van Noaberbouw.

Waarom een inbraakpreventiecheck?

De inbraakpreventiecheck biedt u bewustwording en inzicht in de veiligheidssituatie van uw woning. Als u goed bent voorbereid en weet wat u moet doen, kunt u de kans op een inbraak, insluiping en andere onveilige situaties verkleinen. Veel inbraken kunnen met eenvoudige maatregelen voorkomen worden.

Door wie wordt de check uitgevoerd?

De check wordt uitgevoerd door een onafhankelijke, gecertificeerde adviseur die geen commercieel belang heeft. Deze adviseur kijkt alleen naar de veiligheidsstatus van uw woning. Als er iets kan worden verbeterd, dan krijgt u tips over hoe u dit op eenvoudige wijze kunt doen. Zonder dat er (hoge) kosten aan eventuele maatregelen verbonden zijn.

Hoe werkt het?

Een adviseur van Noaberbouw komt op afspraak bij u thuis en geeft u een inbraakpreventieadvies op maat en praktische tips om de veiligheid van uw woning te vergroten. De adviseur beoordeelt uw woning op de volgende onderdelen:

  • Organisatorische maatregelen, zoals: sluit u uw woning altijd goed af?
  • Bouwkundige maatregelen, zoals: heeft de woning goed hang- en sluitwerk?
  • Elektronische maatregelen, zoals: is er goede verlichting bij buitendeur?

Na afloop van de check ontvangt u het advies op maat in een rapport, zodat u dit nog eens rustig kunt nalezen.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Indien u de maatregelen uitvoert die zijn genoemd in het advies, dan kunt u in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Om het certificaat voor een beveiligde woning te krijgen moet uw huis voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie. In het kort zijn die eisen:

  • Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen, garage/schuurdeuren en lichtkoepels;
  • Verlichting bij buitendeuren;
  • Een rookmelder op een centrale plaats op elke verdieping;
  • Zicht op degene die voor de deur staat.

De preventieadviseur kan u hier meer over vertellen.  

Wilt u een gratis inbraakpreventiecheck laten uitvoeren?

Neem dan contact op met de adviseurs van Noaberbouw voor het inplannen van een afspraak. Dat kan telefonisch via nummer 074 - 2653638 of per e-mail pkvw@noaberbouw.nl