Met al uw vragen over het opgroeien en opvoeden van kinderen van 0 tot 23 jaar kunt u als ouder/verzorger in Twenterand terecht bij het CJG loket, beter bekend als het Loes loket.

Taken CJG

logo cjg

Het CJG houdt zich bezig met preventie, signalering, advisering, ondersteuning en lichte hulp in de opvoeding van kinderen. Daarnaast heeft een CJG coördinerende taken bij zwaardere problemen of een meer ingewikkelde hulpvraag. Het CJG maakt onderdeel uit van een brede aanpak Ketenregie in het jeugdbeleid.

Loes loket

logo loes

Het Loes loket is onlosmakelijk met het CJG verbonden. Het is het inlooppunt voor informatie en advies. Alle ouders en opvoeders van kinderen en jongeren tot 23 jaar kunnen bij deze herkenbare en toegankelijke vraagbaak terecht voor al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Ook voor al uw vragen rond Jeugdhulp kunt u informatie en advies krijgen bij de Loes loketten. 

In Twenterand is het Loes loket in Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar en Den Ham bij de ‘Zorginformatie.punten’ ondergebracht. Naast het fysieke loket is er ook een speciale website: www.loes.nl. Dit is een website met allerlei informatie, tips en adviezen over opvoeden en opgroeien. Ook kunt u daar digitaal uw vraag stellen.

Jongeren

Voor jongeren is er de website www.jongtwenterand.nl. Hier kunnen Twenterandse jongeren terecht met vragen over geld lenen en schulden, discriminatie, geloof, drugs, anti-verveeltips, depressie en nog 80 andere onderwerpen! Online kun je jouw eigen vragen stellen aan een jongerencoach. Ook is er genoeg entertainment te vinden. Denk aan dagelijkse leuke (lokale) nieuwtjes, de lokale activiteitenkalender, ervaringen van jongeren, filmpjes, polls en nog veel meer. Meer weten? Neem gerust een kijkje op de site!

Locaties CJG/Loes loket

  • Vriezenveen: Koningsweg 28 ( gezondheidscentrum "Weemelanden") tel: (0546) 481 450 
  • Vroomshoop: Oranjeplein 7h (Gezondheidscentrum Vroomshoop)
  • Den Ham: Goossensplein 1d (medisch centrum) tel: (0546) 481 465
  • Westerhaar: Hoofdweg 132 j ( Medisch Centrum Kulturhus), tel: (0546) 481 455
    Tijdens de ochtenduren is het telefoonnummer van Westerhaar doorgeschakeld naar de locatie Vriezenveen

E-mail info@zorginformatietwenterand.nl
Websites: www.loes.nl en www.zorgsaamtwenterand.nl

Meer informatie: vragen over jeugd en gezin