Heeft u een boerenbedrijf? Dan vraagt het vervangen van een asbestdak vaak om een goed (investerings)plan.

Asbestdak

Er zijn verschillende financiële en fiscale opties om dakvervanging mogelijk te maken. Een asbestdak vormt namelijk niet alleen een persoonlijk, maar ook een zakelijk risico. Investeert u nu in een nieuw energiezuinig dak, dan investeert u in een gezonde en veilige omgeving van uw bedrijf. U investeert in uw toekomst!

Financiële en fiscale kansen

U kunt geen landelijke subsidie meer aanvragen voor het laten vervangen uw asbestdak. Er zijn ook andere financieel en fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden die het niet alleen makkelijk, maar ook aantrekkelijk maken te investeren in een nieuw (duurzaam) dak. Eén van de fiscale voordelen behaalt u door ‘slim’ te sparen voor dakvervanging door middel van een voorziening op groot onderhoud. De klus kost hierdoor netto minder. Ook als het gaat om duurzame maatregelen zijn er financiële voordelen. Met bijvoorbeeld een geïsoleerd dak met zonnepanelen verdient u een deel van uw investering terug.

Asbestinventarisatie vergoed bij boeren in Twenterand

06 februari 2019 Agrarische ondernemers in de gemeente Twenterand die een asbestinventarisatie (hebben) laten uitvoeren, kunnen de kosten vergoed krijgen. Dit geldt met terugwerkende kracht voor asbestinventarisaties die in 2018 zijn opgesteld en voor aanvragen tot en met 31 maart 2019. Meer informatie en aanvraagformulier.(externe link)

  • Filmpje(externe link): Melkveehouder Bert de Wilde heeft zijn asbestdak vervangen voor een prachtig nieuw dak. Voorzien van zonnepanelen
  • Filmpje(externe link): Kijk hoe twee jonge boeren omgaan met oude asbestdaken die nog aanwezig zijn in het bedrijf dat ze overnemen

Bekijk meer informatie op de website van Provincie Overijssel(externe link).