Met een knallende start is het nieuwe zwembad De Stamper vandaag officieel in gebruik genomen. Het was een feestelijke bijeenkomst. Wethouder Paters nam, samen met 5 andere gebruikers van het zwembad, de officiële eerste duik van het startblok. ”Dit bad is zonder twijfel het mooiste bad van Overijssel”, vertelt een trotse wethouder Mark Paters. “Niet alleen om de bijzondere architectuur en de aankleding van het bad. Kijk maar eens naar de unieke ligging. Vanuit de tribune en de sporthoreca heb je een geweldig uitzicht op de vijver en het park. Waar vind je zoiets moois?”

Een mooi nieuw zwembad waar alle inwoners van Twenterand zich prettig voelen. Een plek voor ontmoeting en verbinding, dat is 1 van de uitgangspunten geweest voor de bouw van het nieuwe zwembad De Stamper. En een bad dat inclusief is, zodat iedereen hier terecht kan. Niet alleen om te zwemmen, maar ook om te ontmoeten. En dat kan in de sfeervolle sporthoreca, waar iedereen welkom is voor heerlijke koffie of een lekker drankje. Niet voor niets noemen we dit de huiskamer van het bad.

Bijzondere architectuur

De bijzondere architectuur van De Stamper laat al meteen zien dat er niet is gekozen voor een standaard ontwerp, maar voor veel transparantie en mooie details. Ook het kleurgebruik binnen is gedurfd. Gekozen is voor de basiskleur blauw in combinatie met verschillende kleuren roze.

Er zijn verschillende baden, te weten een wedstrijdbad, een peuterbad en een doelgroepenbad. Ook is er een stoomcabine en een mooi familieglijbaan.

Nieuwste snufjes

Qua techniek is gebruik gemaakt van de nieuwste snufjes. De high tech installatie die het water zuivert en verwarmt is erg zuinig en efficiënt. Daarbij is het gebouw ‘all electric’ en uitgerust met warmtepompen en zonnepanelen. 

Wil je graag zelf een duik nemen in het nieuwe zwembad? Kom dan ook snel langs!

Startsein Roel Koster