Is het dak van uw woning geschikt voor zonne-energie? www.twenterand.zonnekaart.nl is een speciale website waarop inwoners van Twenterand zelf kunnen kijken of hun eigen woning geschikt is voor zonne-energie

Door het invoeren van uw adres op www.twenterand.zonnekaart.nl kunt u heel eenvoudig bekijken of uw eigen dak geschikt is voor zonnepanelen.

Hulp met energiebesparing

Met deze website wil de gemeente Twenterand u een handje helpen met energiebesparing. Van elk dak in Twenterand is de (klimaat)winst in kaart gebracht. Het resultaat is natuurlijk wel een indicatie en gaat uit van gemiddelde waarden. De website geeft aan welk deel van het dak geschikt is en hoeveel panelen er ongeveer geplaatst kunnen worden. Bovendien wordt er een aanwijzing gegeven over de terugverdientijd en de opbrengst.

Gezamenlijke inkoop

Bijkomend doel van de zonnekaart is het stimuleren van het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen. In één oogopslag is duidelijk welke daken in uw straat of buurt nog meer (zeer) geschikt zijn. Zo kunnen buurtgenoten zien of de zonnepanelen eventueel samen aangeschaft kunnen worden.

 

Verdeling opbrengst zonnepanelen over het jaar