Sinds maart is Vriezenveen een ijssalon rijker. “Jut en Jul IJs enzo” is te vinden aan het Westeinde 7. Trotse eigenaars zijn Nienke Turenhout-Schepers en haar moeder Marion Schepers. Het duo heeft sinds acht jaar al een ijssalon in Tubbergen. “De kans deed zich voor om ook in Vriezenveen van start te gaan”, vertelt Nienke enthousiast “en dat grepen we met beide handen aan”. Wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek feliciteerden de jonge onderneemster Nienke met de start in Vriezenveen en namen een lekkere taart mee.

De wethouder wordt welkom geheten door Tico Wind. “Tico is ons gezicht in Vriezenveen”, vertelt Nienke Turenhout, die zelf het merendeel van de tijd in de salon in Tubbergen werkt. Tico is niet alleen het gezicht van de ijssalon in Vriezenveen, maar ook de maker van het lekkere ijs voor beide filialen. Zowel de salon in Tubbergen als in Vriezenveen beschikt over een eigen productieruimte waar al het ijs vers en ambachtelijk wordt bereid. Maar liefst 28 smaken ijs zijn te vinden in de ijssalon. “We hebben een vast assortiment, maar ook telkens nieuwe smaken”, aldus de onderneemster. “Het nieuwe zurematjesijs is bijvoorbeeld op dit moment favoriet bij veel kinderen.”

Pindarotsijs

Maar ijs is niet het enige product dat in de winkel is te vinden. “De winkel heet niet voor niets IJs enzo. De basis is ijs en dat zal ook altijd zo blijven, maar we hebben ook cadeauartikelen van bijvoorbeeld het merk Blond Amsterdam en allerlei bakartikelen. Dit is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de herfst- en wintermaanden”, vertelt Nienke Turenhout. Op de vraag wat zij zelf het lekkerste ijs vindt, hoeft ze niet lang na te denken: “Yoghurt-framboos”, zegt ze lachend. En Tico? “Pindarotsijs!”. De wethouder moet bekennen dat zij ook al meerdere malen een ijsje heeft gekocht bij de ijssalon. Zij begrijpt de drukte bij de ijssalon wel. “Er zit altijd wel een verhaal en een bepaalde emotie aan ijs.”

Wethouder Van der Ham wil graag alle nieuwe ondernemers in de gemeente bezoeken. Ben jij ook net gestart in de gemeente Twenterand? Stuur dan een mail naar j.tuinbeek@twenterand.nl.

Aimee van der Ham bij Jut en Jul