Soms zijn er dingen waarbij mensen wel wat hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een tuin die iets meer onderhoud vraagt dan iemand zelf nog aan kan of het lukt niet om een boekenkast die net is gekocht zelf in elkaar te zetten. Voor inwoners van Twenterand is hiervoor de webservice Helpende Handen. Inwoners kunnen hun hulpvraag stellen op Helpende Handen.

Helpende handen

logo helpende handen

Inwoners die iets willen betekenen voor anderen kunnen hierop reageren of hun eigen aanbod plaatsen. Dat kan zijn door hulp aan te bieden bij eenvoudige klusjes zoals een schilderij ophangen, kleine reparaties, het snoeien van de heg, helpen met eenvoudige administratieve zaken of een keertje meerijden naar een ziekenhuis of winkel; éénmalig of met regelmaat. Het principe van Helpende Handen is dat inwoners elkaar helpen met gesloten beurs.

Hoe werkt het?

De webservice staat op helpendehanden.zorgsaamtwenterand.nl. De geplaatste berichten zijn te bekijken via de knop ‘vraag & aanbod’. Voor zowel het plaatsen van een vraag als het reageren moet een inwoner zich éénmalig registreren en een profiel aanmaken.

Sociale kaart

Naast het aanbod van personen heeft Helpende Handen ook een uitgebreide sociale kaart. Dit is een overzicht van het aanbod van bedrijven en organisaties in de buurt. Inwoners die geen computer hebben of er niet zo handig mee zijn, kunnen bij de Zorginformatie•punten terecht voor ondersteuning of persoonlijk advies.

Ga naar de website van Helpende Handen