De provincie Overijssel wil, ter hoogte van de Schoolstraat – Fortwijk, de damwanden van het Kanaal Almelo–De Haandrik vervangen. De aanleiding daarvoor is dat uit onderzoek van de provincie is gebleken dat de huidige staat van deze damwanden dermate slecht is dat verder uitstel van de vervanging niet verantwoord is. In april heeft de gemeente een vergunningsaanvraag van de provincie ontvangen om deze werkzaamheden uit te voeren.

Op 3 juni heeft de provincie aan de gemeente Twenterand het verzoek gedaan om de weg vanaf Schoolstraat 17 tot aan Fortwijk af te sluiten. De provincie gaf aan dat de oeverconstructie zwakker blijkt te zijn dan verwacht. Wij hebben als gevolg hiervan besloten gehoor te geven aan dit verzoek. De weg wordt in de middag van 4 juni afgesloten. 

Wij begrijpen dat de afsluiting van de weg voor hinder of vertraging kan zorgen. De door de provincie aangegeven noodzaak leidde er wel toe dat wij gehoor hebben gegeven aan hun verzoek. 

Heeft u vragen over het kanaal of over de geplande werkzaamheden? 

Neem dan contact op met Mathilde Palma of Marieke van de Fliert, omgevingsmanagers boordvoorzieningen Kanaal Almelo-De Haandrik van de provincie Overijssel. Dat kan via 038 499 7350 of door een e-mail te sturen naar onderhoudkadh@overijssel.nl

Als u vragen heeft over de wegafsluiting kunt u bellen naar (0546) 840 840. Het algemene nummer van de gemeente Twenterand. U kunt bellen van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag tot 12.30 uur. 

Woont u langs het kanaal? 

U staat er niet alleen voor als inwoner van de gemeente Twenterand. De gemeente biedt praktische hulp en ondersteuning. Misschien heeft u inmiddels een stapel ongeopende brieven liggen of bent u het overzicht kwijt. Medewerkers van het maatschappelijk werk helpen u graag. Dat gebeurt persoonlijk en vertrouwelijk. Ook kan de maatschappelijk werker praktisch ondersteunen bij het aanvragen van subsidie voor de contra-expertise. Dit kan allemaal. Vragen staat vrij. 

Bel (0546) 840 840 om in verbinding te worden gesteld met Letty Koster. Zij helpt u verder. U kunt bellen van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag tot 12.30 uur. Of stuur een e-mail naar info@twenterand.nl.

U kunt vragen stellen over deze vergunningsaanvraag bij een medewerker van de afdeling vergunningen, Bouw. Neem hiervoor contact op het algemene telefoonnummer van de gemeente: (0546) 840 840.