De gemeente gaat er van uit dat u zelf met familie, buren of vrijwilligers hulp regelt. Als dit niet lukt, dan kan de gemeente hierbij helpen. 

Voor hulp kunt u terecht bij de gemeente Twenterand en de Zorginformatie•punten in de verschillende kernen. Vanuit de Wmo willen we graag dat alle mensen mee kunnen doen in de samenleving. We kijken samen naar de oplossing die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Op deze manier kunnen we maatwerk leveren.

In het dagelijks leven kan het zijn dat u last heeft van bijvoorbeeld:

  • Ouderdomskwaaltjes
  • Een beperking
  • Een chronische ziekte
  • Psychische problemen

Hulp is dan nodig. Voorbeelden zijn:

  • Hulp met het huishouden
  • Aanpassingen in uw woning
  • Problemen met vervoer
  • Niet mee kunnen doen met activiteiten, zoals hobby of sport

Eigen bijdrage

Voor hulp of ondersteuning vanuit de Wmo betaalt u een eigen bijdrage. Dit geldt niet voor een rolstoel. Vanaf 2020 verandert de eigen bijdrage. Iedereen betaalt dan € 19,00 per maand. In 2019 was de eigen bijdrage € 17,50 per 4 weken. Wanneer u hulp of ondersteuning hebt via de Wmo ontvangt u eind november een brief van het CAK over deze wijziging.

Bent u getrouwd of heeft u een partner? En is minimaal één van u nog geen 66 jaar en 4 maanden (AOW-leeftijd)? Dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Inwoners met een laag inkomen die gebruik maken van de Gemeentepolis betalen ook geen eigen bijdrage.

De eigen bijdrage wordt door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van uw bankrekening afgeschreven.

Meldformulier Wmo

Via het meldformulier Wmo kunt u aangeven welke problemen u heeft. Misschien heeft u zelf al gezocht naar oplossingen. Het vinden van een oplossing is niet altijd makkelijk. Wanneer u het formulier heeft ingevuld, maken we een afspraak voor een gesprek. We gaan dan samen kijken naar wat uw nodig heeft. Daarna proberen we tot een oplossing te komen. Wanneer we een voorziening aanvragen, krijgt u hierover schriftelijk de beslissing van de gemeente.

Aanbieders

Onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de aanbieders in Twente die ondersteuning leveren. Het gaat dan om begeleiding en dagbesteding. Let op: niet alle aanbieders leveren alle vormen van ondersteuning.

Heeft u gevonden wat u zocht?