Bent u maatschappelijk betrokken en heeft u altijd al eens willen weten wat er allemaal bij verkiezingen komt kijken? Dan is dit uw kans!
Gemeente Twenterand is op zoek naar stembureauleden en tellers voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. Vanwege de coronamaatregelen zijn er extra mensen nodig op de stembureaus.

Wat vragen wij van een kandidaat

  • 18 jaar of ouder
  • Stressbestendig, representatief, enthousiast en behulpzaam
  • Fysiek in goede gezondheid
  • Nederlands sprekend
  • Beschikbaar op woensdag 17 maart 2021
  • Bereid om een online (verplichte) instructie te volgen

De vergoeding voor een stembureaulid is € 100,00 en voor een teller € 50,00 (bruto). Bent u stembureaulid en teller dan krijgt u beide bedragen.

Hoe ziet de verkiezingsdag eruit

We gaan in twee teams werken. Team 1 is van 07.00 uur tot 14.00 uur op het stembureau aanwezig en team 2 van 14.00 uur tot 21.00 uur. Om 21.00 uur melden de tellers zich. Na sluiting van het stembureau tellen de stembureauleden van team 2 en tellers samen alle stemmen. Het is secuur en fysiek werk, maar er is ook tijd voor gezelligheid. Het tellen duurt een aantal uren. Het is mogelijk om u alleen voor het tellen aan te melden.

Corona

De verkiezingen worden coronaproof georganiseerd. Veiligheid staat voorop. Bent u op 17 maart 2021 70 jaar of ouder, dan kunt u zich niet opgeven. Mocht u om een andere reden tot een risicogroep behoren, dan is het wellicht goed uzelf af te vragen of deze rol wat voor u is. Ondanks het coronaproof organiseren komen er gedurende die dag natuurlijk veel mensen langs in het stembureau.

Aanmelden

Bent u enthousiast en wilt u zich aanmelden?

Aanmelden kan via deze link

Let op! Als u zich aanmeldt, dan gaan wij er ook daadwerkelijk vanuit dat u 17 maart 2021 aanwezig bent!

Vragen

Als u vragen heeft over de werkzaamheden als stembureaulid of teller, neem dan contact op met team Burgerzaken of stel uw vraag via verkiezingen@twenterand.nl.