Bent u maatschappelijk betrokken en heeft u altijd al eens willen weten wat er allemaal bij verkiezingen komt kijken? Dan is dit uw kans!

Gemeente Twenterand is op zoek naar stembureauleden en tellers voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Vanwege de coronamaatregelen zijn er extra mensen nodig op de stembureaus.

Wat vragen wij van een kandidaat

  • 18 jaar of ouder
  • Stressbestendig, representatief, enthousiast en behulpzaam
  • Fysiek in goede gezondheid
  • Nederlands sprekend
  • Beschikbaar op woensdag 16 maart 2022
  • Bereid om een online (verplichte) instructie te volgen

Hoe ziet de verkiezingsdag eruit

We gaan in twee teams werken. Team 1 is van 07.00 uur tot 14.00 uur op het stembureau aanwezig en team 2 van 14.00 uur tot 21.00 uur. Om 21.00 uur melden de tellers zich. Na sluiting van het stembureau tellen de stembureauleden van team 2 en tellers samen alle stemmen. Het is secuur en fysiek werk, maar er is ook tijd voor gezelligheid. Het tellen duurt een aantal uren. Ook is het mogelijk om u alleen aan te melden voor het tellen. De vergoeding voor een stembureaulid is € 100,00 en voor een teller € 50,00. Voorzitters krijgen een vergoeding van € 200,00. U kunt ervoor kiezen om dit bedrag te doneren aan een vereniging, stichting of ander goed doel. Dit kunt u aangeven bij uw aanmelding. 

Corona

De verkiezingen worden coronaproof georganiseerd. Veiligheid staat voorop. Mocht u tot een risicogroep behoren, dan is het wellicht goed uzelf af te vragen of deze rol wat voor u is. Ondanks het coronaproof organiseren komen er gedurende die dag natuurlijk veel mensen langs in het stembureau.

Vervroegd stemmen

Ook dit jaar kunt u vervroegd uw stem uitbrengen bij de 4 aangewezen stembureaus. Dit kan op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart 2022. Hiervoor kunt u ook uw beschikbaarheid aangeven, maar op deze dag zijn minder mensen nodig.

Aanmelden

Bent u enthousiast en wilt u zich aanmelden? Dat kan via onderstaande knop. Let op! Als u zich aanmeldt, dan gaan wij er ook daadwerkelijk vanuit dat u aanwezig bent!

Klik hier om u aan te melden

Vragen

Als u vragen heeft over de werkzaamheden als stembureaulid of teller, neem dan contact op met team Burgerzaken of stel uw vraag via  verkiezingen@twenterand.nl.