In Twenterand worden jaarlijks gemiddeld 100 huwelijken voltrokken en 40 geregistreerd partnerschappen aangegaan. Dit gebeurt via een trouwambtenaar. Met een mooi woord heet dat ook wel Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Vanwege het vertrek van een trouwambtenaar en de behoefte aan een grotere pool, is via een sollicitatieprocedure gezocht naar nieuwe trouwambtenaren. In het najaar 2021 starten twee enthousiaste dames met deze functie.

Eigenschappen die een goede trouwambtenaar moet hebben: makkelijk contact kunnen leggen, beschikken over een groot inlevingsvermogen en een aansprekende toespraak kunnen houden die aansluit bij de beleving van het bruidspaar. Na een uitgebreide selectie zijn de twee trouwambtenaren inmiddels officieel beëdigd door de rechter. De komende tijd bereiden zij zich voor op hun taak door mee te kijken met huwelijken.

Zeven trouwambtenaren

Met de twee nieuwe dames erbij heeft Twenterand dan zeven trouwambtenaren: Corien Vrijhof, Renée Horstman, Sabine Hospers, Rely Pas, Ellis Geerdink (tijdelijk afwezig), Johannes Schipper en Johan Oordt. Op www.twenterand.nl/trouwambtenaren stellen ze zichzelf voor.