HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  Wethouder op bezoek bij basisschool de Regenboog in Vriezenveen tijdens Dag van de Duurzaamheid

Wethouder op bezoek bij basisschool de Regenboog in Vriezenveen tijdens Dag van de Duurzaamheid

Dit item is gearchiveerd op 24-10-2017

Dinsdag 10 oktober heeft wethouder Ben Engberts voorgelezen aan groep 2 van basisschool de Regenboog in Vriezenveen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

Ook had hij een speciaal cadeau bij zich omdat de Regenboog zich samen met andere scholen ingezet heeft om een afval vrije school te worden. De school kreeg daarom een wasteboard, een speciaal skateboard gemaakt van gerecyclede doppen van plastic flessen.

Door het hele land worden duurzame activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe de wereld, schoner, mooier en eerlijker kan. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA organiseerde in Twenterand een voorleesactie met de wethouder Ben Engberts op één van de scholen die deelnemen aan de pilot afval scheiden op school. Het zwerfvuilprogramma past ook heel goed in de Twenterandse duurzaamheidsmaand die vandaag is aangekondigd door de gemeente. In november worden er in Twenterand verschillende activiteiten georganiseerd om duurzaamheid op de kaart te zetten onder het motto Duurzaam DOEN Twenterand.

De wereld vol plastic

Wethouder Ben Engberts heeft het verhaal ‘Rietjes Wens’ voorgelezen uit het boek ‘De wereld vol plastic’. Dit boek is een verhalenbundel geschreven door pabo-studenten met schrijftalent. De illustraties in het boek zijn gemaakt door kinderen van de basisschool. Na het voorlezen ging de wethouder met de leerlingen in gesprek over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen.