HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  Week van de Innovatie Sociaal Domein: 7 tot en met 11 januari 2019

Week van de Innovatie Sociaal Domein: 7 tot en met 11 januari 2019

Dit item is gearchiveerd op 12-01-2019

‘Samen een boost geven aan innovaties in het sociaal domein’, dat is het doel van de Week van de Innovatie die de gemeente Twenterand in het nieuwe jaar organiseert.

Van 7 tot en met 11 januari 2019 is er elke dag een activiteit, van een online spreekuur tot een speciale ideeënrally. Innovatie in het sociaal domein is belangrijk en noodzakelijk omdat we continu willen kijken hoe we de zorg voor inwoners in Twenterand kunnen verbeteren. Inwoners moet zorg krijgen die bij hen past en die hen helpt. Ook willen we met vernieuwingen de zorg betaalbaar houden.

Wethouder Mark Paters is enthousiast over de innovatieweek: “Samen met inwoners, professionals en ondernemers gaan we tijdens de Week van de Innovatie proberen tot veel nieuwe ideeën te komen. Maar we willen ook bestaande ideeën verder helpen en omzetten in concrete plannen. Ik ben ervan overtuigd dat het een inspirerende maar ook gezellige week gaat worden. Samen kunnen we mooie dingen bereiken!”

Programma

Tijdens de Week van de Innovatie vragen we elke dag op een bijzondere manier aandacht voor innovatie. Op maandag delen een aantal bestaande succesvolle initiatieven tips en ervaringen. Op dinsdag is er een theaterbijeenkomst voor mantelzorgers en professionals. Samen gaan we in gesprek over wat mantelzorgers nodig hebben om hun naaste te kunnen blijven verzorgen.

Op woensdag is er een webinar met twee innovatiemedewerkers van de gemeente. Zij beantwoorden online vragen op het gebied van innovatie, maar ook bijvoorbeeld over het innovatiefonds. Op donderdag is er een ideeënrally waar we inwoners met een idee gaan helpen bij de uitwerking ervan. Het maakt niet uit of idee al helemaal op papier staat of dat het nog maar een eerste hersenspinsel is. Iedereen is van harte welkom. Als afsluiter delen we op de vrijdag via social media nog een aantal laatste tips en tricks en kan iedereen daadwerkelijk aan de slag!

Meer informatie en aanmelden: www.twenterand.nl/innovatiesociaaldomein