HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  Vriezenveense kunstenaars exposeren in het gemeentehuis

Vriezenveense kunstenaars exposeren in het gemeentehuis

Dit item is gearchiveerd op 18-10-2017

Vanaf 6 september exposeren 3 kunstenaars van De Twentse Zorgcentra in het gemeentehuis van Vriezenveen.

Ria Brouwers en Gea de Olde wonen in Vriezenveen. Wim Klinkien woont in Almelo. Alle drie werken ze sinds september 2015 op de leerwerkplek 'Het Midden' locatie DOS’37, aan de Schout Doddestraat in Vriezenveen.

Over de kunstenaars

Ria Brouwers heeft haar eigen techniek. Soms is dat pointillisme, met stippen op het doek. Maar ook tamponneert ze of schildert stevige halen op het doek. Ze mengt haar kleuren prachtig en tekent veelal mooie tuinen, bloemenvelden en landschappen. In haar schilderijen is van alles te ontdekken.

Gea de Olde werkt altijd heel zorgvuldig. Ze schildert herkenbare voorstellingen. Kleur en vorm spelen in haar werk een grote rol. Vaak repeteert ze een bepaalde voorstelling zodat er haast een grafisch geheel ontstaat.

Wim Klinkien haalt zijn inspiratie uit films en series die hij graag kijkt. Hij gebruikt daarbij foto's van internet als leidraad en bewerkt deze op zijn eigen wijze. De kleuren wit, zwart en verschillende grijstinten zijn kenmerkend in zijn werk.

Vitrines

Ook zijn er in het gemeentehuis enkele vitrines ingericht met producten die gemaakt worden op 'Het Midden'. Naast de creatieve groep kunnen de cliënten ook werken in een houtgroep, industrieel werkgroep, een horecagroep en een belevingsgerichte groep. Ze kunnen ook een combinatie maken door in twee groepen te werken.

Openingstijden                                                                                                                     

U kunt de  kunstwerken en producten bekijken van 6 september tot medio oktober tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Openingstijden zijn maandag t/m woensdag van 8.30 - 17.00 uur, donderdag van 8.30 - 19.30 uur en vrijdagochtend van 8.30 - 12.30 uur. Het adres is Manitobaplein 1 in Vriezenveen.