HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  NLdoet: heeft u een geschikte locatie voor een bijenhotel?

NLdoet: heeft u een geschikte locatie voor een bijenhotel?

Dit item is gearchiveerd op 17-03-2019
bijenhotel

Op zaterdag 16 maart a.s. gaan burgemeester, wethouders en raadsleden van de gemeente Twenterand bijenhotels bouwen en voedsel voor insecten inplanten in Vroomshoop. Zij doen dit in het kader van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Gezocht: acht locaties voor bijenhotels

De bijenhotels die gebouwd worden, kunnen op verschillende locaties in de gemeente Twenterand komen te staan. Dit kan zijn bij een school, verzorgingshuis, vereniging of een andere locatie met een maatschappelijke functie. Er komen acht bijenhotels beschikbaar.

Wie het eerst komt het eerst maalt

Weet u een geschikte locatie voor één van de bijenhotels? Geeft u dit dan voor 16 maart door via a.terbeek@twenterand.nl. De gemeente Twenterand bekijkt de inzendingen wel even op geschiktheid en wijst de bijenhotels dan op volgorde van binnenkomst toe.

NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.