HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  Inzet opiniebus rond thema eenzaamheid levert veel informatie op

Inzet opiniebus rond thema eenzaamheid levert veel informatie op

Dit item is gearchiveerd op 19-03-2018

Eenzaamheid komt voor onder zowel ouderen als jongeren en het is een probleem dat steeds groter wordt. Daarom vindt de gemeente Twenterand het belangrijk om hier wat aan te doen. Vrijdag 23 februari zijn enquêteurs met een oude Amerikaanse schoolbus de vier grote kernen in Twenterand langs geweest. Doel was om met inwoners het gesprek aan te gaan over eenzaamheid.

Alleen al de bus uit 1969 leverde veel leuke reacties op. De bereidheid onder inwoners om hun mening, ervaring en ideeën over eenzaamheid te delen, was groot. De mensen van de Opiniebus hebben in totaal ongeveer 165 respondenten gesproken in Den Ham, Vroomshoop, Westerhaar en Vriezenveen. Zij waren positief verrast door de openheid van de inwoners.

Vragen die aan de orde kwamen, zijn onder andere of inwoners vinden dat ze voldoende contacten met anderen hebben, of ze zich wel eens eenzaam voelen of dat ze iemand in de buurt of hun familie kennen die eenzaam is. Er is ook gevraagd wat mensen zelf al doen of willen doen om iemand te helpen die eenzaam is.

De inbreng uit de dorpen is (anoniem) verzameld en vormt een belangrijke basis voor het te ontwikkelen beleid van de gemeente Twenterand. Meer informatie hierover volgt. Iedereen die heeft meegewerkt wordt langs deze weg hartelijk bedankt!