HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  Eikenprocessierups ontdekt bij u in de straat?

Eikenprocessierups ontdekt bij u in de straat?

Dit item is gearchiveerd op 30-08-2017
eikenprocessierups

Wanneer u de Eikenprocessierups in uw omgeving constateert, meld dit dan bij ons door te bellen met de algemene meldingenlijn (0546) 840 840. U geeft dan de locatie door van het nest en een medewerker van de gemeente beoordeelt of bestrijding nodig is.

Bestrijding gebeurt alleen op plekken waar een verhoogd risico geldt. Dit is op drukke plaatsen (centra, fietspaden) of bij risicoplekken. (speelplaatsen, scholen, verzorgingstehuis, begraafplaatsen).

Wanneer het nest in een gemeentelijke boom zit en bestrijding nodig is, geven wij uw melding door aan een gespecialiseerd bedrijf die de bestrijding verzorgt. Voor nesten in particulier bomen verzorgen wij geen bestrijding. Voor informatie over gespecialiseerde bedrijven die de bestrijding verzorgen kunt u wel contact met ons opnemen.

Helaas lukt het niet om u door te geven wanneer uw melding is afgehandeld. Dit heeft te maken met het grote aantal nesten verspreid over de hele gemeente. Constateert u rupsen nadat de nesten verwijderd zijn? Dan vragen wij u vriendelijk om nog een keer een melding te doen.

Wij raden ernstig af zelf nesten te verwijderen i.v.m. de mogelijke gezondheidsrisico’s!

Meer informatie: www.ggdtwente.nl

De gemeente Twenterand heeft op een aantal plekken de eikenprocessierups preventief laten bestrijden. Lees meer informatie over het preventief bestrijden van de eikenprocessierups.

informatie eikenprocessierups