HOME  |  Thema's  |  Actueel  |  Nieuws  |  Digitale post van de gemeente via mijnoverheid Berichtenbox

Digitale post van de gemeente via mijnoverheid Berichtenbox

Dit item is gearchiveerd op 14-12-2018
mijnoverheid

Als uw reisdocument bijna is verlopen, sturen we u een brief. Deze kreeg u altijd via de post. Vanaf december 2018 gaan we die digitaal versturen. Dat gaat via de Berichtenbox van MijnOverheid. MijnOverheid is een persoonlijke website voor overheidszaken. De gemeente Twenterand is daarop aangesloten.

Wat is de Berichtenbox van MijnOverheid

De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus. Steeds meer overheidsinstanties sluiten zich daarop aan. Van allerlei overheidsinstellingen krijgt u dan op één plek berichten. Naast post van de gemeente, kunt u in de Berichtenbox van MijnOverheid ook post krijgen van andere overheidsinstanties. Zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst, RDW, SVB en UWV. Denk dan aan berichten over toeslagen, kinderbijslag of het verlopen van een paspoort of APK.

Welke berichten krijg ik van de gemeente in de Berichtenbox van MijnOverheid?

Alleen als uw paspoort of identiteitskaart is verlopen, krijgt u daarvan alleen een bericht via MijnOverheid. In de toekomst kunt u ook over andere onderwerpen van de gemeente Twenterand digitaal post krijgen via MijnOverheid. U geeft daarvoor in MijnOverheid akkoord.

Hoe registreer ik mij?

Al ruim een miljoen Nederlanders kennen het gemak van MijnOverheid. Registreren kan met DigiD op www.mijn.overheid.nl. Na registratie kunt u de Berichteninbox direct gebruiken. Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u die aanvragen via digid.nl/aanvragen.

Waarom steeds digitaal?

Gemeente Twenterand wil maximaal gebruik maken van landelijke digitale voorzieningen zoals MijnOverheid en Overheid.nl. Dit sluit aan bij het doel om de gemeentelijke dienstverlening waar dat kan en wettelijk is toegestaan digitaal aan te bieden.

Meer informatie over de MijnOverheid Berichtenbox